Kane mentette meg Angliát a blamától

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csak a hosszabbításban szerzett góllal, kínkeservesen tudta megverni Anglia a végig szívósan védekező Tunéziát.

Esélyeshez méltóan, nagyon jól kezdte első mérkőzését Anglia a világbajnokságon. Harry Kane góljával (0–1) már az elején vezetést szereztek a britek, ám utána visszavettek a tempóból, mintha ezzel részükről le is lett volna tudva ez a meccs. Tunézia azonban még a szünet előtt kiegyenlített büntetőből, Walker hozott össze egy 11-est az ellenfélnek, amit Sassi magabiztosan belőtt (1–1). Az igazsághoz tartozik, hogy Sterlingék ezután jó néhány helyzetet kialakítottak, ám ki is hagyták azokat. Az már az első félidőben kiderült, hogy az afrikaiak nagyon kellemetlen ellenfelek, szívósan védekeznek. A kaput ugyanakkor csak egyszer találták el, a büntetőnél.

A szünet után talán még jobban felborult a pálya, mint az első játékrészben. Anglia nyomott, Tunézia meg bekkelt, de semmi sem sikerült Youngéknak. Egy idő után a régi idők fociját láthattuk a mai angoloktól, akik elkezdték beívelgetni a labdákat a kapu elé, amelyekből aztán nem lett semmi. Ugyan az európaiak irányítottak, a mezőnyben szépen tették-vették a labdát, de ezzel semmire sem mentek, s egy idő után már helyzetet sem tudnak kialakítani. Az idő meg csak fogyott számukra. Az egyik arab védő azonban kisegítette Angliát, bedobás helyett szögletet hozott össze a nagy akarásban. A beívelést Maguire tette tovább nagyon jó helyre, pont a magányos Kane fejére, aki meg pár méterről befejelte a labdát (1–2).

Végül nyert az esélyesebb, de erre a játékra olyan nagyon nem lehet büszke sem Gareth Southgate szövetségi kapitány, sem a csapata.

1. forduló, G-csoport

Tunézia-Anglia 1–2 (1–1)

Volgográd, Volgograd Aréna, 41 064 néző, jv: Wilmar Roldan (kolumbiai)

Tunézia: Hassen (Ben Mustafa, 15.) – Bronn, Ben Youssef S., Meriah, Maaloul – Sassi, Skhiri, Badri – Ben Youssef F., Hazrí (Halifa, 85.), Sliti (Ben Amor, 74.)

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Trippier – Dele Alli (Loftus-Cheek, 80.), Henderson, Lingard (Dier, 93.), Young –Sterling (Rashford, 68.), Kane

Gólszerzők: Kane (12., 92.), ill. Sassi (35. - 11-esből)

A csoport állása:

1. Belgium 1 1 0 0 3-0 3

2. Anglia    1 1 0 0 2-1 3

3. Tunézia 1 0 0 1 1-2 0

4. Panama 1 0 0 1 0-3 0

A vb teljes menetrendjét itt találja, a csoportokról pedig itt olvashat.

Címkék: foci, foci-vb, Anglia, Tuznézia