Ha kérditek idehaza, na milyen volt Afrika? Klassz!

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ne tévesszen meg senkit, hogy Szenegált nem lehet veretes focimúlttal vádolni, mert összes mezőnyjátékosa Európában játszik, nagy részük ráadásul topbajnokságban, ráadásul első vb-szereplésük 2002-ben elég meggyőzőre sikerült, újoncként is a negyeddöntőig mentek: mai szövetségi kapitányuk pedig az az Aliou Cissé, aki a 2002-es történelmet írt válogatott csapatkapitánya volt. A lengyeleknél természetesen a nagy Lewandowski volt a centrumban, a Bayern sztárja a maga 16 találatával a vb-selejtezők leggólerősebb játékosaként érkezett a moszkvai Szpartak Stadionba.

A mázli persze minden emberi számítást, előzetes várakozást képes felülírni, így történt ez ezen a meccsen is: Lengyelország egy öngóllal került hátrányba, Gueye lövése talán még a kaput is elkerülte volna, de a labda megpattant a tizenhatoson belül álldogáló Cionek lábán, onnan pedig a hálóba került (0-1). A szenegáli vezetés után Krychowiak félpályáról akarta hazaadni a labdát, Szczesny kapus feleslegesen kifutott a tétovázó védők között, Niang megpöckölte a labdát és az üres kapuig vitte (0-2).

A lengyeleket a hibázó Krychowiak hozta vissza a meccsbe, egy szabadrúgást fejelt a szenegáli hálóba (1-2). A hosszabbítást már kibekkelték az afrikaiak, úgyhogy a párduc, oroszlán, gorilla, makákó, bambusznád, majomkenyérfa mellett már három pontjuk is van.

 

H csoport, 1. forduló Lengyelország–Szenegál: 1–2 (0–1)

Moszkva, Szpartak-stadion, 45 360 néző. Jv.: Shukralla (bahreini)

Lengyelország: Szczesny – Piszczek, Cionek, Pazdan, Rybus – Krychowiak, Zielinski – Błaszczykowski (Bednarek, 46,), Milik (Kownacki, 73.), Grosicki – Lewandowski.

Szenegál: K. N’Diaye – Wague, Sané, Koulibaly, Sabaly – Sarr, A. N’Diaye, Gueye, Niang (Konate, 75.) – Mané, M. Diouf (Ndoye, 62.).

Gólok: Krychowiak (86.), illetve Cionek (38., öngól), Niang (60.)

H-csoport

1-2. Japán 1 1 0 0 2-1 3

Szenegál 1 1 0 0 2-1 3

3-4. Lengyelország 1 0 0 1 1-2 0

Kolumbia 1 0 0 1 1-2 0

A vb teljes menetrendjét itt találja, a csoportokról pedig itt olvashat.

Címkék: foci, foci-vb, Afrika