Diego Costa szerencsés góljával verték Iránt a spanyolok

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Helyre állt a világ rendje a B csoportban, Spanyolország ugyan vért izzadva, de 1–0-ra legyőzte Iránt, s ezzel Portugáliával vezeti a kvartettet.

Carlos Queiroz, Irán szövetségi kapitánya a meccs előtt azt mondta, számukra már az is győzelemmel ér fel, hogy ott lehetnek a tornán.

Ezzel szemben cseppet sem megszeppenve léptek pályára Spanyolország ellen. Nagyon nehezen tudták csak feltörni az európaiak a perzsák védelmét. Bár szinte egykapuztak az első félidőben Iniestáék, s a labdabirtoklás 81 százalék volt a javukra, a gólszerzés nem sikerült.

Ugyan némi szerencse is kellett a spanyol vezetéshez, de azért csak megtört a jég. Diego Costa rúgta a labdát kapura, ami Rezaeianról visszapattant rá, majd róla szerencsével a jobb alsóba (0–1). Aztán majdnem egyenlített Irán, de Ezatollahi gólját les miatt jogosan nem adta meg a bíró. Ám az ázsiaiak lendületben maradtak, és úgy tűnt, nem adják fel. Queiroz úgy vélte, alázattal és sok munkával ellensúlyozhatják, hogy nincsenek klasszisaik. És a mester nem beszélt a levegőbe, mert több veszélyes helyzete is volt csapatának, ám a befejezésbe mindig hiba csúszott.

Spanyolország végül, ha nem is sziporkázó játékkal, de hozta a kötelezőt, s az utolsó fordulóban már egy döntetlen is elég a továbbjutásához.

Az már az esti mérkőzés előtt, délután kiderült, hogy Marokkó nem juthat tovább a csoportból, és Iránnak is elég kicsi az esélye. Az utolsó körben Portugáliával játszanak a perzsák, ami hasonlóan nehéz mérkőzés lesz számukra. Tehát csak a győzelem lehet nekik jó a nyolcaddöntőbe jutáshoz.

2. forduló, B csoport

Irán–Spanyolország 0–1 (0–0)

Kazany, Kazany Aréna, 42 873 néző, jv: Andrés Cunha (uruguayi)

Irán: Beiranvand – Rezaeian, Hosszeini, Pouraliganji, Hajsafi (Mohammadi, 69.) – Ebrahimi, Ezatollahi –Ansarifard (Jahanbakhsh, 74.), Taremi, Amiri (Ghoddos, 79.) – Azmoun

Spanyolország: De Gea – Carvajal, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba – Busquets, Iniesta (Koke, 71.) – David Silva, Isco, Lucas Vazquez (Marco Asensio, 79.) – Diego Costa (Rodrigo, 89.)

Gólszerző: Diego Costa (55.)

A csoport állása:

1. Portugália         2 1 1 – 4-3 4

Spanyolország  2 1 1 – 4-3 4

3. Irán                     2 1 – 1 1-1 3

4. Marokkó            2 – – 2 0-2 0