Franciaország az újabb továbbjutó a vb-n

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha nem is lehengerlő játékkal, de Franciaország hozta a kötelezőt, egy góllal megverte Perut, s így továbbjutott a csoportjából, a dél-amerikaiak pedig búcsúznak a vb-től.

Azt nem állíthatjuk, hogy brillírozva, szemet gyönyörködtető futballt előadva játszott eddig a világbajnokságon a francia válogatott. Az ausztrálok ellen egy izzadságszagú 2–1-es győzelmet arattak Pogbáék, majd Peru ellen sem hengereltek, de mindkét találkozón hozták a kötelezőt és nyertek egy góllal. A csütörtöki meccsen a dél-amerikaiaknak már az első félidőben megvoltak a lehetőségeik a gólszerzésre, ám akár csak Dánia ellen az első fordulóban, ezúttal is roppant pontatlanok voltak a kapu előtt. Ahogy a franciák is, de a szerencse ezúttal velük volt. Tíz perccel a szünet előtt egy perui labdavesztés után Giroud lövése pont úgy pattant meg Rodríguez lábán, hogy az jó lett a 19 éves Mbappénak, aki senkitől sem zavartatva, másfél méterről lazán bepofozta a labdát (1–0). A PSG játékosa ezzel a találattal rekorder lett, 19 évesen és 183 naposan ő legfiatalabb francia gólszerző a világbajnokságok történetében.

Valamit tudhattak már a szünetben Griezmannék, mert a második félidőben nagyon ügyeltek arra, hogy ne adjanak ki magukból sokat. Udvariasan engedték, hogy az ellenfél támadjon. A peruiak nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért és nem is álltak tőle messze – Aquino még a kapufát is eltalálta –, ám a gól nem sikerült nekik. Az utolsó passzt valahogy mindig elrontották.

Franciaország minimális erőbedobással hozta az újabb mérkőzését, és két győzelmének köszönhetően már ott van a legjobb tizenhat között. A kérdés már csak az velük kapcsolatban, hogy az első vagy a második helyen jutnak tovább. Peru pedig bármennyire is szimpatikusan futballozott mindkét mérkőzésén, gólt nem tudott szerezni, s a két vereség azt jelenti, hogy búcsúzik a vb-től.

 

2. forduló, C csoport

Franciaország–Peru: 1–0 (1–0)

Jekatyerinburg, Központi stadion, 33 061 néző, jv: Mohammed Abdulla Hassan (egyesült arab emírségekbeli)

Franciaország: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, L. Hernández – Pogba (Nzonzi, 89.), Kanté – Mbappé (Dembélé, 75.), Griezmann (Fekir, 80.), Matuidi – Giroud.

Peru: Gallese – Advíncula, C. Ramos, A. Rodríguez (Santamaría, 46.), Trauco – Aquino, Yotún (Farfán, 46.) – Carillo, Cueva (Ruidíaz, 82.), Flores – Guerrero.

gólszerző: Mbappé (34.)

 

A csoport állása:

1. Franciaország 2 2 0 0 3-1 6

2. Dánia                2 1 1 0 2-1 4

3. Ausztrália        2 0 1 1 2-3 1

4. Peru                  2 0 0 2 0-2 0

A vb teljes menetrendjét itt találja, a csoportokról pedig itt olvashat.