Mexikó nagyon közel a továbbjutáshoz

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A mexikóiak igazságosan elosztva, mindkét félidőben rúgtak egy-egy gólt Dél-Koreának, s a 2–1-es győzelemmel szinte már ott vannak a nyolcaddöntőben.

Mexikó a világbajnokság egyik legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy az első körben legyőzte a címvédő Németországot. Innentől kezdve annyi dolguk volt a latin-amerikaiaknak, hogy a következő két meccsükből az egyiket megnyerjék. És, ha azt nézzük, hogy a koreaiaknak a svédek ellen az első fordulóban nem volt kaput eltaláló lövésük, akkor felettébb bizakodók lehettek a mexikói szurkolók.

És nem is kellett csalódniuk, az első félidő derekán történt, hogy a labda I Jong kezét érte a 16-oson belül. A jogosan megítélt büntetőt Vela rúgta be (0–1).

Az ázsiaiaknak kellett volna valamit újítani, hogy legyen még némi reményük a továbbjutásra. Ám ez nem sikerült, sőt, az ellenfél szerzett újabb gólt. Hernández egy szép lövőcsel után jobbal a jobb alsóba lőtt (0–2). Ezzel pedig el is dőlt a meccs. Amúgy a West Ham United csatárának ez volt az ötvenedik gólja a mexikói válogatottban. A meglehetősen halovány koreaiaknak csak a hosszabbításban jött össze a szépítés, Szon 20 méterről tekert szépen a jobb felső sarokba (1–2).

Nem is vitás, hogy Dél-Korea megverése nem akkora bravúr, mint a németek elleni győzelem, de ezért a sikerért is meg kellett azért dolgozniuk Herreráknak, akik eddig százszázalékosak a tornán, és bár még nem jutottak tovább, ez az esti, Németország–Svédország meccs eredményétől függ, de felettébb kényelmes helyzetből várhatják az utolsó, Svédország elleni meccsüket.

 

2. forduló, F csoport

Dél-Korea–Mexikó: 1–2 (0–1)

Rosztov, 43 472 néző, jv: Milorad Mazic (szerb)

Dél-Korea: Cso Hjonu – I Jong, Csang HjonszuKim JongvonKim Minu (Hong Cshol, 84.) – Mun Szonmin (Csong Ujong, 77.), Csu Szedzsong (I Szungu, 64.), Ki SzongjongHvang Hicshan – Szon HungminI Dzseszong

Mexikó: Ochoa – E. Álvarez, Salcedo, Moreno, Gallardo (Márquez, 67.) – Layún, Herrera, Guardado – Vela (G. Dos Santos, 77.), Lozano (Jesús Corona, 71.), J. Hernández

Gólszerzők: Szon (93.), illetve Vela (26., 11-esből), Hernández (66.)

A csoport állása:

1. Mexikó 2 2 - - 3-1 6

2. Svédország 1 1 - - 1-0 3

3. Németország 1 - - 1 0-1 0

4. Koreai Köztársaság 2 - - 2 1-3 0

 

A vb teljes menetrendjét itt találja, a csoportokról pedig itt olvashat.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

Címkék: foci-vb, Dél-Korea, Mexikó