Forma-1: Nem tudták elindítani a futamot, mégis lett győztes

Forma-1: Nem tudták elindítani a futamot, mégis lett győztes

Spa-Francorchamps, 2021. augusztus 29.
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője halad a biztonsági autó mögött a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Belga Nagydíján a spa-francorchampsi pályán 2021. augusztus 29-én. 
MTI/AP/Olivier Matthys

Fotó: Olivier Matthys

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíjat, amelyet a heves esőzés és az erős szél miatt el sem tudtak indítani.

A 23 éves pilótának ez az idei hatodik, és pályafutása 16. futamgyőzelme.

Verstappen mögött George Russell, a Williams brit versenyzője lett a második, míg honfitársa, a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton (Mercedes) a harmadik.

A verseny a heves esőzés és az erős szél miatt nem rajtolhatott el 15 órakor, 25 perccel később pedig a mezőny két kört tett meg a biztonsági autó mögött, majd a versenybíróság piros zászlóval félbeszakította az eseményt.

Csaknem három és fél órás várakozást követően 18:17 órakor újfent kigurultak a versenyautók a pályára a safety car mögött, de két kör után ismét visszatértek a boxutcába, mert megint piros zászlóval leállították a körözést.

Az újraindításnál ugyanakkor egyórás időhatárt rendeltek el a versenybírók, ennek a leteltét viszont végül nem várták meg, 30 perc után végeredményt hirdettek, mert az időjárás nem javult. A mezőny így gyakorlatilag a rajtsorrendnek megfelelően "ért célba", az első tíz helyen zárók pedig a helyezésükért járó világbajnoki pontok felét kapták meg.

A világbajnokság egy hét múlva folytatódik Hollandiában.