Franciaország sem jelentett gondot, sima meccsen jutott elődöntőbe a női vízilabda-válogatott

Franciaország sem jelentett gondot, sima meccsen jutott elődöntőbe a női vízilabda-válogatott

Kasó Orsolya (b) kapus és Parkes Rebecca (j) a magyar, valamint Audrey Daule, a francia válogatott tagja (j2) a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornája negyeddöntőjében játszott Magyarország - Franciaország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 21-én. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csoportelsőként a másik csoport negyedik helyezettjével, az élcsapatoktól rendre súlyos vereséget szenvedett Franciaországgal találkozott a budapesti Európa-bajnokság negyeddöntőjében a magyar női vízilabda-válogatott. Lelkes csapat a francia, de az erőviszonyokat figyelembe véve, csodának kellett volna történnie, hogy ne a hazai medencében játszó magyar válogatott diadalmaskodjon. Nem látott csodát a Duna Aréna közönsége, a vége 16-3 lett, ide.

Miután a magyar csapat korábban Oroszországot és Görögországot is legyőzte, reális mérlegelés alapján a jóval gyengébb franciák sem jelenthettek gondot. Ehhez képest az első negyed egészen kiegyenlített játékot hozott, két emberelőnyös góllal látótávolságon belül maradt az ellenfél (5-2), a második negyedben már akciógólt is elértek (6-3), ezzel azonban el is lőtték minden puskaporukat, a hátralévő több mint húsz percben már csak magyar gól született, összesen még tíz.

Az utolsó felvonásban már vissza is vehettek a tempóból a magyar nők, hogy a következő meccsre tartalékoljanak, ekkor hosszú percekig alig történt említésre méltó esemény az elrontott előnyökön kívül. A legvégén aztán újra kinyílt a gólzsák, két perc alatt háromszor is betaláltak Keszthelyiék, lezárva az edzőmeccsé szelídült negyeddöntőt.

A magyar csapat a csütörtöki elődöntőben a világbajnoki ezüstérmes, az európai csapatok közül egyedüliként már olimpiai induló spanyol gárdával találkozik. A kvalifikációs kontinensviadalon egyetlen tokiói kvóta talál gazdára.