Fürjes Balázs: Budapest még inkább képes lenne olimpiát rendezni, mint korábban

Fürjes Balázs: Budapest még inkább képes lenne olimpiát rendezni, mint korábban

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Thomas Bachot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökét (b) Budapesten a Karmelita kolostorban 2022. június 20-án. Mellettük Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha Budapest 2017-ben alkalmas volt arra, hogy olimpiát rendezzen, akkor most még inkább alkalmas rá – mondta Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, az idei budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottságának társelnöke az Insidethegamesnek.

Az interjút a Hvg.hu szúrta ki. Fürjes ebben azt mondta, a 2024-es olimpiától csak „politikai zavarok miatt” léptek vissza (ezzel a Nolimpia-kampányra utalt). Hozzátette: Budapest ma már egy másik város. „Nem volt meg a Duna Aréna, nem volt meg a Puskás Aréna, nem volt meg az atlétikai stadion és még sok minden más – mondta. – Megvan a város szállodai infrastruktúrája is, amelyet a magánszektor fejlesztett ki."

A közlekedés terén még sok a tennivaló, de ez egy életképes város volt, amely alkalmas volt a 2017-es olimpiai játékok megrendezésére, és a NOB kiválóan értékelt minket - mondta Fürjes. „Ha alkalmas volt, akkor még alkalmasabb, de először a magyar olimpiai családnak és a városnak kell mérlegelnie. Amikor azt mondják, hogy itt az ideje, biztos vagyok benne, hogy az ország mögé áll” – mondta.

A következő olimpia, amire pályázni lehet, a 2036-os, a portál szerint ez iránt Egyiptom, Németország, India, Indonézia, Mexikó, Katar, Dél-Korea és Törökország is jelezte érdeklődését.