Gyulay Zsolt a MOB új elnöke

Gyulay Zsolt a MOB új elnöke

Gyulay Zsolt (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlése a kétszeres olimpiai bajnok kajakos Gyulay Zsoltot választotta meg a szervezet új elnökének szombaton – írta az MTI. Az 57 éves sportvezetőre, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatójára az eseményen megjelent 48 szavazásra jogosult tag közül 34 szavazott, míg a másik jelölt, Hajdu Balázs ügyvéd, olimpikon vitorlázó 14 voksot gyűjtött be. Érvénytelen szavazat nem volt.

Mint korábban beszámoltunk róla, december 30-án a MOB közgyűlése megvonta a bizalmat a szervezet korábbi elnökétől, Kulcsár Krisztiántól, aki január 31-ével lemond tisztségéről. A vezetőváltást történelmi távlatokba helyezheti a tény, hogy az olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó a MOB 126 éves történetének első elnöke, akit a tagság buktatott meg, a személycsere azonban túlmutat a drámai rekordon, és a hazai sportélet anomáliáira hívhatja fel a figyelmünket. Hogy mi is történik a MOB háza táján, arról itt írtunk részletesebben.