Három új játékos a válogatott keretében

Három új játékos a válogatott keretében

Marco Rossi szövetségi kapitány egy korábbi sajtótájékoztatón (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Keretet hirdetett Marco Rossi szövetségi kapitány a férfi labdarúgó válogatott márciusi felkészülési mérkőzéseire, melyeket Szerbia és Észak-Írország ellen játszunk. Meghívta az angol másodosztályban szereplő Barnslye játékosát, Styles Callumot is, aki Angliában született, de a nagymamája révén magyar származású. Behívták a Paksi FC 27 éves csatárát, Ádám Martint is, aki a 24 meccsen szerzett 23 találatával vezeti az NB I góllövőlistáját. A harmadik újonc a DVSC 20 éves játékosa, Baráth Péter.

A válogatott gerincét ezúttal is a tavalyi Európa-bajnokságon részt vett játékosok alkotják. Vannak, akik jelenleg nem rendszeres kezdők klubcsapataikban, azonban a keret túlzott mértékű változtatása nem szolgálná a csapat érdekét a kapitány szerint.

– Ebben az időszakban, amikor néhány játékos nem játszik rendszeresen a klubcsapatában, de fizikálisan mindenki a megfelelő szinten van, várhatóan ők is a megfelelő szintre kerülnek a válogatottal történő felkészülés során – mondta az mlsz.hu-nak Marco Rossi. – Remélhetőleg visszanyerik önbizalmukat, hiszen a tudásukkal nincs probléma, ezt már bizonyították. Fontos, hogy ugyanazt az utat folytassuk, amit már jóval ezelőtt megkezdtünk, és amit már minden játékos nagyon jól ismer. Semmi értelme nem lenne elkezdeni kísérletezgetni hét-nyolc új játékossal, ráadásul hogy őszinte legyek, nem is látok ennyi labdarúgót, akikkel érdemben változtathatnánk az eddig megszokott kereten.

A magyar válogatott kerete Szerbia és Észak-Írország ellen

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Budapest Honvéd FC)

Védők: Bolla Bendegúz (Grasshopper Club Zürich), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Nyizsnyij Novgorod), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Nagy Zsolt (PAFC), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Orbán Willi (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahçe FK)

Középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Baráth Péter (DVSC), Nagy Ádám (AC Pisa), Schäfer András (FC Union Berlin), Styles Callum (Barnsley FC), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)

Csatárok: Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (SC Freiburg), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (FC Basel), Varga Kevin (BSC Young Boys)

A válogatott márciusi programja:

Március 24, Budapest, Puskás Aréna: Magyarország – Szerbia

Március 29, Belfast, Windsor Park): Észak-Írország – Magyarország