Hat külföldivel állt ki a Ferencváros NB III-as csapata, kiakadt az ellenfél egykori fradista edzője

Hat külföldivel állt ki a Ferencváros NB III-as csapata, kiakadt az ellenfél egykori fradista edzője

Fotó: Unsplash/Sandro Schuh

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felháborodott bejegyzéssel jelentkezett a közösségi médiában a Ferencváros második csapatával vívott mérkőzés után a Tolna megyei Majos NB III-as csapatának vezetőedzője. Kardos Ernő, aki játékosként bajnok és ezüstérmes is volt a Ferencvárossal, amiatt emelte fel a szavát, mert az FTC hat légióst és egy válogatott focistával a kezdőcsapatban állt fel a Magyar Labdarúgó Szövetség besorolása szerint amatőr bajnoki osztályban.

A Teol.hu által idézett bejegyzésben az edző azt írta, hogy „... a Ferencváros kezdő csapatában hat külföldi focista és egy magyar válogatott játékos volt, akiknek a havi bérük kb. annyi mint a mi kis amatőr klubunk kétéves költségvetése. Értékük pedig kb. négymillió euró! Nálunk meg a játékosok hetven-nyolcvan százaléka a futball mellett dolgozik, hogy meg tudjanak élni!” „Van olyan amikor egy vereség egy győzelemmel ér fel, na most ez így, ilyen körülmények között pont ilyen volt! A játékosaim igazi sportemberek!” – írta Kardos Ernő, aki a hírportál szerint feltette azt a kérdést is, hogy a hat légiós szerepeltetése mennyiben segíti a magyar játékosok fejlődését, akik így természetesen végig a kispadot koptatják. A mérkőzést a Ferencváros nyerte 2–1-re, mindkét gólját idegenlégiós szerezte.