Helybenhagyta az UEFA a botrányos mérkőzés eredményét és a Craiova továbbjutását

Helybenhagyta az UEFA a botrányos mérkőzés eredményét és a Craiova továbbjutását

Még a békés odavágón - Győr, 2019. július 25. A kispesti Batik Bence (j) és Manuel Dos Santos, a román Craiova játékosa az Európa-liga-selejtező második fordulójában játszott Budapest Honvéd FC–Universitatea Craiova mérkőzésen a győri ETO Parkban 2019. július 25-én. (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába a botrányos craiovai mérkőzés, az UEFA elutasította a Budapest Honvéd beadványát, és a pályán elért eredményt hagyta jóvá. Ami azt jelenti, hogy a Honvéd – veretlenül – búcsúzott az Európa-ligától, míg az Universitatea Craiva csütörtökön fogadhatja a görög AEK Athént – közölte honlapján a magyar csapat.

A tájékoztatás szerint a hétfői nap folyamán az UEFA etikai és fegyelmi bizottsága tárgyalta a klub óvását, s azzal indokolták az elutasítást, hogy mivel a botrányos események a 119., tehát az utolsó előtti percben történtek, így véleményük szerint az már nem befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét.

Nem úszta meg büntetés nélkül a Craiova sem: a román csapatnak három meccset zárt kapuk mögött kell játszania és 60 ezer eurós büntetést kell fizetnie.

A romániai mérkőzésen – ahogy arról lapunk is beszámolt – a hosszabbítás végén ugrott a két csapat egymásnak, ekkor a hazai szurkolók egyike egy hanggránátot dobott be a pályára, ami a játékvezető mellett robbant. A detonáció leterítette a bírót és fél órán át ment a tanakodás, hogy mi legyen. A folytatásba beszállt a helyi csendőrparancsnok is, aki jelezte, nem tudja garantálni a szurkolók biztonságát, ha akkor lefújják a meccset. Végül a negyedik játékvezetővel befejeződött a mérkőzés, a tizenegyespárbajban pedig a Honvéd maradt alul.

A Budapest Honvéd már pénteken jelezte, hogy megóvja a csütörtöki Európa-liga-selejtezőt.