Hetedik lett a 4×200-as női gyorsváltó

Hetedik lett a 4×200-as női gyorsváltó

Jakabos Zsuzsanna, Késely Ajna, Veres Laura és Kapás Boglárka (sapkában) a női 4x200 méteres gyorsúszás döntője után a tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 28-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hetedik helyet szerzett a Jakabos Zsuzsanna, Veres Laura, Kapás Boglárka és Késely Ajna felállásban döntőző 4×200-as női gyorsváltó. A magyar csapat 7 perc 56,62 másodperces idővel a franciákat sikerült megelőzniük. A magyar csapat a döntőbe jutást még Verrasztó Evelynnel vívta ki, a döntőre azonban őt a nem sokkal korábban 200 pillangón negyedik Kapás Boglárka váltotta

A futamot Kína nyerte új világrekorddal, 7:40,33-os időeredménnyel. Második az Egyesült Államok (7:40,73) lett, míg harmadik helyen az ausztrálok váltója (7:41,29) végzett. 

– A cél a döntő volt, ez már csak a bónusz. Élmény lett volna, ha vannak nézők – fogalmazott Jakabos Zsuzsanna, akinek szavaira Veres úgy reagált, neki így is élmény volt.

– Bárki bármit mond, ez szép eredmény, ráadásul Bogi 200 pillangó után vállalta, jómagam pedig a 800 méter gyors előtt vagyok – mondta Késely, amihez Kapás annyit fűzött hozzá, a döntője után nagyon fájt neki ez az úszás, ennek ellenére örül, hogy elvállalta a váltóbeli szereplést.

– Mindannyian nagyon reménykedtünk a döntőben, és úgy érzem, hogy mindenki remekül helyt állt – nyilatkozta még az elődöntőt követően Késely, Jakabos pedig azt emelte ki, örült neki, hogy végre vízbe ugorhatott, mert mint mondta, már tűkön ült. „Talán egy picit lassú volt az eleje, de első úszásra nehéz belőni az iramot, viszont az elsődleges célt, hogy bejussunk a döntőbe, sikerült elérnünk” – tette hozzá Jakabos. Verrasztó azt mondta, elsőre mindig nehéz az iramot és a sebességet megtalálni, de annak örülnek, hogy bekerültek a fináléba.

Csütörtökön egyébként történelmi pillanatok várhatóak a tokiói olimpiai uszodában, ugyanis utoljára úszik az ötödik olimpiáján szereplő Cseh László. A 200 méter vegyes döntőjét – magyar idő szerint – 4.16-kor rendezik.