Hosszú Katinka lecsúszott a dobogóról, Késely megint érmes

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A háromszoros olimpiai bajnokunk csak a negyedik lett a női 100 méteres hátúszás döntőjében az Eb-n.

Nem sikerült dobogós helyen végeznie Hosszú Katinkának kedden a női 100 méteres hát döntőjében Glasgow-ban a 34. úszó Európa-bajnokságon. A háromszoros olimpiai bajnok magyar úszó csak a negyedik helyen végzett. A számot az orosz Anasztaszija Feszikova nyerte 59,19 másodperccel, Hosszú 59,64-es idővel végzett, de csupán 3 századdal maradt le a dobogóról. A szám másik magyar döntőse, Burián Katalin a hetedik helyen végzett (1:00,05).

Ám mégis örülhettünk magyar éremnek kedden. Késely Ajna bronzérmet nyert 1500 méter gyorson. A 16 éves magyar versenyző, aki gyakorlatilag végig a harmadik helyen tempózott, 16 perc 03,22 másodperces, hatalmas egyéni csúccsal csapott a célba. A számot a 800 méteren is győztes olasz Simona Quadarella nyerte.

– Ez sokkal jobban esett, mint tegnap reggel. Próbáltam nem menni az olasszal és a némettel, de belülről végig azt éreztem, mennyire jó lenne tartani velük a lépést. Ugyanakkor tudtam, akkor nem maradna erőm a végére. Nagyon örülök az éremnek, de annak még jobban, hogy nyolc másodpercet tudtam javítani az egyéni csúcsomon – nyilatkozta Késely az MTI-nek.

Késely már a második érmét szerezte ezzel a skóciai kontinensviadalon, miután szombaton 800 méter gyorson második lett.

Este Hosszú Katinka a második legjobb idővel döntőbe jutott 200 méter vegyesen, amelyben Jakabos Zsuzsanna is kvalifikálta magát a fináléba.