Kemény csata, a horvátok várnak a nyolc között a magyar vízilabda-válogatottra

Kemény csata, a horvátok várnak a nyolc között a magyar vízilabda-válogatottra

Manhercz Krisztián a tokiói olimpia Magyarország–Olaszország-mérkőzésen a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 2-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már előzetesen lehetett sejteni, kifejezetten kemény ellenfél, Horvátország vár a magyar férfivízilabda-válogatottra a legjobb nyolc között.

A horvátok az utolsó csoportmeccsükön 8–4-re kikaptak a spanyoloktól, így azonos pontszámmal végeztek a szerbekkel. Ám mivel utóbbiakat legyőzték, ezért a horvátok végeztek a csoportjuk második helyén, és a négy közé jutásért a magyar válogatottnak velük kell majd megküzdenie.

A jelenlegi formát nézve, Tokióban a horvátok nyerték a volt jugoszláv csapatok „versenyét”, ugyanis Ivica Tucak együttese a Szerbia elleni 14–12-es siker mellett 13–8-ra a montenegrói válogatottat is legyőzte. Meglepetésre ugyanakkor nemcsak a spanyoloktól, hanem 11–8-ra az ausztráloktól is kikaptak.

A 2012-es ötkarikás játékokat megnyerő, az előző olimpián ezüstérmes horvátokkal legutóbb 2020 januárjában a Világliga selejtezőjében játszottunk és vertük meg őket 13–11-re. A 2019-es kvandzsui világbajnokság bronzmeccsén viszont a horvátok győzedelmeskedtek 10–7-re. Az elmúlt időszak talán legemlékezetesebb meccse a 2017-es budapesti vizes vébé döntője volt, ahol szintén a horvátok nyertek 8–6-ra.

A mérkőzést majd augusztus 4-én, szerdán játsszák majd.

Korábbi cikkeinket a tokiói olimpiáról itt olvashatják!