Két aranyat nyertek a kajakosok a kanadai világbajnokságon

Két aranyat nyertek a kajakosok a kanadai világbajnokságon

Kopasz Bálint olimpiai és világbajnok kajakos (k), valamint édesanyja és edzője, Demeter Irén (b), illetve Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a magyar kajak-kenu válogatott világbajnokság előtti csapathirdetésén a Stopper rendezvényhajón 2022. június 19-én. (MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két aranyérmet nyertek a magyarok szombaton a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokságon. A kajakos Kiss Blanka és Lucz Anna duója 200 méteren győzött, a kajakos Kopasz Bálint pedig az 1000 méteres királyszámban lett első.

A Kiss Blanka-Lucz Anna kettős nagyon szoros csatában, két tizedmásodperccel verte a spanyolokat, így ők állhattak fel a dobogó legfelső fokára.

Kopasz Bálint, aki tavaly Tokióban olimpiai bajnok lett ezer méteren, most nagyot küzdött a portugál címvédővel, Fernando Pimentával, de végül öt századdal maga mögé utasította őt a döntőben, így a világbajnokságon is aranyérmet szerzett, írja a Telex. 

A kenus Bragato Giada-Nagy Bianka páros 200-on és 500-on is döntőbe jutott, mindkétszer bronzérmet szereztek.