Két magyar Eb-meccs miatt is vizsgálatot indít az UEFA

Két magyar Eb-meccs miatt is vizsgálatot indít az UEFA

Sallai Roland a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a Puskás Arénában 2021. június 14-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Potenciálisan diszkriminatív események” miatt indít vizsgálatot a magyar válogatott két Eb-mérkőzése miatt az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) – írja az AP News.

Az UEFA ugyanakkor arra nem tért ki a cikk szerint, hogy a diszkrimináció milyen módon nyilvánult volna meg a meccseken, vagyis nem világos, pontosan milyen események miatt nyomoznak. Mindenesetre a szövetség a magyarok Portugália, illetve Franciaország elleni mérkőzéseit fogják kivizsgálni – ezek mindegyikét Budapesten, a Puskás Arénában játszották.

A cikk azt is megjegyzi, Budapest az egyetlen hely az Eb-t lebonyolító városok közül, ahol telt házas meccseket engednek játszani.

A Hvg.hu ugyanakkor arról ír, hogy a vizsgálatot többek közt amiatt rendelték el, mert a magyar-francia összecsapás során mikor a franciáktól Kylian Mbappéhoz, illetve Karim Benzemához került a labda, számos magyar szurkoló huhogással és rasszista bekiabálásokkal reagált.