Két magyar ezüst is született szerdán a paralimpián

Két magyar ezüst is született szerdán a paralimpián

Az ezüstérmes Pap Bianka a 400 méteres női gyorsúszás S10-es kategóriájának eredményhirdetésén a 2020-as tokiói paralimpián a Vizes Központban 2021. szeptember 1-jén (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ezüstérmet nyert Konkoly Zsófia 200 méteres vegyesúszásban az S9-es kategóriában a tokiói paralimpia szerdai napján. A 19 éves pécsi versenyző – akinek nem fejlődött ki rendesen a jobb karja – a délelőtti három előfutamból az elsőben szerepelt, és azt 2:35.16 perccel megnyerte. Ideje összesítésben a második legjobb volt a világcsúcstartó Sophie Pascoe-é mögött. Az új-zélandi 61 századdal úszott nála gyorsabban, de a rekordja csaknem tíz másodperccel jobb.

Az esti döntőben az ötös pályán úszott a szám idei, magyar Európa-bajnoka, és másodikként ért célba 2:33.00 perccel úgy, hogy nagy hajrával majdnem utolérte Pascoe-t, aki mindössze 27 századdal előzte meg őt. Konkoly Zsófia a magyar küldöttség tizenegyedik érmét – a negyedik ezüstjét – szerezte Tokióban.

Pap Bianka is ezüstérmet nyert, ő 400 méteres gyorsúszásban. Az S10-es kategória magyar indulója – akinek gyerekkori síbaleset miatt nem fejlődött ki rendesen az egyik sípcsontja – a hármas pályán tempózott az esti döntőben. A lengyel Oliwia Jablonskával harcolt a második helyért, melyet végül simán szerzett meg 4:29.83 perccel. A kanadai Aurelie Rivard 4:24.08 perces világcsúccsal győzött.