Kimi Raikkönen az év végén elhagyja a Ferrarit!

Kimi Raikkönen az év végén elhagyja a Ferrarit!

Kimi Raikkönen a dobogón az idei monzai futam után (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Amiről már egy ideje beszéltek a Formula-1 háza táján, az ma bekövetkezett: a Ferrari csapata egy sajtóközleményt adott ki a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene aláírásával, miszerint a 2018-as szezon végén Kimi Raikkönen távozik a csapattól. A Jégember sorsa ezzel eldőlni látszott, mindenki arra gondolt, hogy a két részben, nyolc szezont a maranellóiaknál töltő finn, aki kilenc futamot nyert az istállóval és továbbra is ő a csapat legutolsó világbajnoka a 2007-ben megnyert címével, 38 évesen visszavonul a versenyzéstől.

Nos, a szurkolók legnagyobb örömére – akik egyébként aláírást gyűjtöttek kedvencük maradása érdekében, és ezt 80 ezren írták alá pár nap alatt – azonban még sem kell elbúcsúzniuk Kimitől, hiszen a finn két évre, 2020 végéig szerződést írt alá ahhoz a Sauberhez, ahol annak idején elkezdődött az F1-es pályafutása. Ezzel egyébként helyet cserél a Ferrarihoz érkező Charles Leclerc-kel, akit a sportág egyik legnagyobb tehetségének tartanak, tavaly hatalmas fölénnyel nyerte az F2-es bajnokságot, míg idén újoncként több futamon is pontszerzőként zárt.

[caption id="attachment_6406" align="alignnone" width="1280"]

Kimi Raikkönen 2001-ben Nick Heidfeld csapattársaként versenyzett az F1-es Saubernél (Forrás: Instagram)[/caption]

Mindenesetre a Sauber – amelyik Ferrari-motorral versenyez – nagy örömmel jelentette be Raikkönen érkezését.

"Kimi Raikkönen leigazolása közelebb hoz minket a közeljövőre kitűzött céljainkhoz. Kimi kétségtelen tehetsége és tapasztalata egyrészt segíteni fog az autó fejlesztésében, másrészt pedig a csapatunk fejlődésében is. A Jégember hazatért" - mondta Fred Vasseur, a Sauber csapatfőnöke.

Ezzel a helycserével újabb kirakós került a helyére a 2019-es pilótafelállást illetően.