Klubja kiállt Turi György mellett

Klubja kiállt Turi György mellett

Turi György a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 22-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az elnökség az elhangzott nyilatkozatok alapján igaztalannak, rendkívül méltánytalannak és végtelenül igazságtalannak tartja a Turi György úszószövetségi funkcióiról történő lemondását kikényszerítő sajtótámadásokat – erről adott ki közleményt a Kőbánya Sport Club pénteken azt követően, hogy az edző ügyében rendkívüli elnökségi ülést tartottak. Turi személye azt követően került a figyelem középpontjába, hogy több korábbi úszó is azzal vádolta meg, edzései lelki terrort jelentettek a tanítványok számára. Miután egyre több ilyen beszámoló látott napvilágot, Turi György lemondott minden tisztségéről.

– Mivel az elnökség nem nyomozó hatóság és sem a múlt átírása, sem a több évtizede történt események kivizsgálása nem feladata, a meghallgatások alapján az alábbi egyhangú határozatot hozta: A Kőbánya SC elnöksége deklarálja, hogy 2014-es megbízatásuk óta eltelt időben sem sportolótól, sem szülőtől, sem edzőtől soha semmilyen panasz vagy információ nem jutott tudomásukra arról, hogy Turi György bármelyik úszóval szemben helytelen magatartást tanúsított volna. Az elnökség az úszó szakosztály edzői, versenyzői és szülők meghallgatása után az ügyet lezártnak tekinti (…) – írták.


Ezenfelül a Kőbánya SC felhívta a sajtó figyelmét, „a jelenleg a szakosztályban sportoló élversenyzőket és gyermekeiket, a KSC-be úszásra hozó szülőket keressék és tőlük szerezzenek be hiteles információkat az úszó szakosztályban folyó napi munkáról”. – Turi György élvezi az egyesület elnökségének, az edzői kollektívának, a versenyzőknek és a gyermeküket a KSC-be úszni hozó szülőknek a bizalmát. Az egyesület elnöksége semmilyen okot nem lát arra, hogy Turi Györgytől az egyesület úszó szakosztályának vezetőjétől a bizalmat megvonja – írták.

A Telex egyébként arra emlékeztetett: a Kőbánya elnöke egyébként 2014-től György István, a Miniszterelnökség jelenlegi államtitkára, akinek a lánya úszott korábban.