Kockáztat a brit kormány, mégiscsak a Wembley Stadionban tartják az Eb-döntőt

Kockáztat a brit kormány, mégiscsak a Wembley Stadionban tartják az Eb-döntőt

A londoni Wembley Stadion 2021. június 2-án. Az arénában játsszák a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság három csoportmérkőzését, két nyolcaddöntőjét, az elődöntőit és a döntőjét. MTI/EPA/Andy Rain

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem kerül át Budapestre, hanem marad a Wembley-ben az Európa-bajnokság két elődöntője és döntője, miután a brit kormány vállalta, hogy sokkal több nézőt engednek be a végjátékban a meccsekre – írja a 444.

Eddig úgy volt, hogy a járványhelyzet miatti óvatosságból csak negyedház lehet a Wembley-ben ( ami 22 500 nézőt jelent), de ezzel nem volt elégedett az UEFA, és B-tervként előjött, hogy Budapestre hozzák át az utolsó három meccset. Nálunk ugyanis egyedüli helyszínként nincs nézőszám-korlátozás - olvasható a portálon.

A brit kormány ezek után úgy döntött, hogy több nézőt engednek majd be az elődöntőkre és a döntőkre, és 75 százalékban lehet majd feltölteni a Wembley-t, ami 60 ezer nézőt jelent.

Nem lehetett egyszerű döntés, mert a delta variáns miatt emelkedik az új fertőzöttek száma Nagy-Britanniában.

Címkék: Wembley, foci Eb