Kopasz Bálinték arany-, a női kajak négyes 500 méteren bronzérmet szerzett

Kopasz Bálinték arany-, a női kajak négyes 500 méteren bronzérmet szerzett

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Folytatódott a magyar kajak-kenu csapat jó sorozata a kanadai Halifaxban zajló világbajnokságon: a Kopasz Bálinttal és Nádas Bencével felálló férfi kajak kettes 500 méteren szerzett 1:34.98 perces idővel aranyérmet. A magyarok 57 századmásodperccel előzték meg a litván duót, míg a harmadik helyre az ausztrál kettős jött be. Kopasz Bálint így egyéni világbajnoki címe mellé a párost is behúzta.

A futam után Kopasz Bálint úgy nyilatkozott: „Ez a győzelem ért ezen a hétvégén a legtöbbet számomra, mert úgy tűnik, ez a legértékesebb szám a férfiaknál, 200-ról és 1000 méterről is sokan átjöttek ide, őrült brutál mezőny van itt. Elképesztően boldog vagyok, hogy meg tudtuk nyerni ilyen könnyedséggel a végén, fantasztikus volt, az utolsó száz méter pedig meseszerű. Napokat készültünk erre Bencével fejben, és mára összeállt a tökéletes taktika. Van jövője ennek az 500 párosnak, én pedig úgy érzem, hogy a fő számom, az ezer egyes mellett el tudom vinni ezt a számot is.”

Az MTI által is idézett Nádas Bence pedig úgy értékelt: „Azt beszéltük meg, ami az elő- és középfutamban hiányzott, hogy nem hirtelen indítjuk a hajót a végén, hanem fokozatosan. Nagyon együtt maradtunk, mintha az utolsó százon még jobban összeállt volna a mozgásunk. Szinte el sem hittem, hogy tudunk még gyorsulni. Az utolsó ötven méteren szinte már boldogan, vicsorítva lapátoltam. Megszűnt mellettem minden. Megkönnyeztem ezt a sikert, hiszen olimpiai számban sikerült nyernünk. Nagyon sok munka van ebben, remélem, ez a siker motivál majd bennünket, hogy ezen az úton menni kell tovább.”

Az utolsó „rövidtávon”, a nők kenu négyesének 500 méteres döntőjében is összejött egy újabb magyar érem: a Nagy Bianka, Takács Kincső, Balla Virág és Bragato Giadával felálló kvartett harmadik helyen végzett. Előttük 1:56.14-es idővel első helyen a kanadai, majd 17 századdal lemaradva a lengyel csapat ért célba. A magyarok 1.25 másodperccel maradtak le az első hajótól.

A világbajnokság négy 5000 méteres futammal zárul majd – ahol mindegyikben lesz magyar induló. A magyar csapat eddig tíz érmet – 3 arany, 1 ezüst és 6 bronz - szerzett (ebből hatot vasárnap), amellyel a harmadik helyen állnak az összesített éremtáblázaton a négy aranyat és két ezüstöt összelapátoló spanyolok és a három arany mellett 3 ezüst és bronzot szerző lengyelek mögött.