Kozák Luca nem jutott döntőbe 100 méter gáton

Kozák Luca nem jutott döntőbe 100 méter gáton

Kozák Luca, a női 100 méteres gátfutás elődöntőjében a tokiói Olimpiai Stadionban 2021. augusztus 1-jén (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kozák Luca az elődöntőben nem ért célba, így nem jutott be a fináléba 100 méter gáton vasárnap a tokiói olimpián.

A 25 éves futó az első elődöntős futamban kapott helyet, melyben rosszul kapott lábra, már az első gátnál nagy hátrányban volt a riválisokkal szemben, majd hiába jött fel, a hatodik gát után a következőt nem tudta venni, és így nem tudott tovább futni. Kozák Luca előzetesen azt mondta, ha már kettőt tud futni, azzal elégedett lenne. Kár, hogy az elődöntőt e technikai hiba miatt nem tudta befejezni.

– Nem volt olyan jó a rajtam. Nem magamra figyeltem, hanem minden másra, és letalpaltam, így nem tudtam továbbmenni. Kell még jó pár hét, hónap, mire túlteszem magam rajta. Egy ilyen futás után senki nem lehet elégedett. Meg kell majd néznünk, mit hibáztam, hogy kijavítsuk – nyilatkozta csalódottan a futama után Kozák. Az atléta azt is megjegyezte, lesz még olimpiája, vébéje, Eb-je, így azon lesz, hogy ott jó eredményeket érjen el.

Korábbi cikkeinket a tokiói olimpiáról itt olvashatják!