Kubatov a Kósa vezette sportszövetséget tartja hibásnak a Liu testvérek távozásáért

Kubatov a Kósa vezette sportszövetséget tartja hibásnak a Liu testvérek távozásáért

Kubatov Gábor (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megszólalt az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó Liu testvérek országváltásáról Kubatov Gábor is. A fivérek klubszinten a Fradiban versenyeztek, és  Kubatov az FTC elnökeként nyilatkozott a Hír TV-nek a távozásukról, amit a 444 szemlézett.

„Elsősorban hazánknak veszteség. Szerintem ez egyetlen dolgon múlt, hogy a szövetségnek nem sikerült megegyezni az edzőjükkel. A Fradi mindent megtett, próbáltunk közbelépni, kommunikálni, de a szövetség úgy döntött, hogy az ő edzőjüket nem fizeti tovább. Nem mentem bele mélyebben, hogy mi ennek az oka, csak fájdalmas. Két nagyon jó gyerekről van szó” – mondta Kubatov, nem is annyira burkolt kritikát fogalmazva a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) felé, amelynek elnöke Kósa Lajos, a Fidesz egyik alelnöke. 

November 8-án derült ki, hogy Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang országváltást kezdeményezett, és többé nem magyar színekben versenyez. A váltás előzménye, hogy az őket gyerekkoruk óta edző Csang Csing Lina távozik Magyarországról, akit Kína csábított át a válogatott élére, amivel a tréner legnagyobb álma vált valóra. 

A Liu testvérek akkor válthatnak könnyen országot, ha kifizetik azt a mintegy 300 millió forintot, amit a szövetség igyekszik behajtani rajtuk az elmúlt három év felkészülési költségeinek összesítése után.