Lázár János feljelentést tesz a teniszezők hamis PCR-tesztjei miatt

Lázár János feljelentést tesz a teniszezők hamis PCR-tesztjei miatt

Lázár János (Fotó: Facebook/Lázár János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz Lázár János egykori kancellária miniszter, fideszes országgyűlési képviselő, a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöke abban az ügyben, amiben a teniszezőknek a Semmelweis Egyetem nevében hamis PCR-leleteket állítottak ki, tudta meg a Telex.

A feljelentésben azt írják, az MTSZ tudomására jutott, hogy vélhetően több versenyző, edző és szövetségi alkalmazottnak volt hamis PCR-lelete, ezeket pedig külföldi utazásokhoz és versenyrészvételekhez használták. Az MTSZ szerint ez több bűncselekményt is jelenthet: hamis magánokirat felhasználását, közokirat-hamisítást és közfeladati helyzettel visszaélést.

Az MTSZ ezután csütörtökön, február 3-án belső vizsgálatot folytatott le, amin versenyzőket, edzőket és szövetségi alkalmazottakat hallgattak meg.
A Telex úgy tudja, Lázár péntek reggel személyesen ment be a Magyar Tenisz Szövetséghez, és kirúgott embereket. A Magyar Tenisz Szövetség pénteken rendkívüli ülést is tartott, a Telex birtokába jutott elnökségi határozatok szerint ezen arról döntöttek, hogy megszüntetik a válogatott csapatok szervezési feladatait munkaköre szerint ellátó, Marosi Katalin munkavállaló munkaviszonyát.

A szövetség sportigazgatóját a szükséges vizsgálatok lefolytatásáig, de legfeljebb a jogszabályok által lehetővé tett időtartamra felfüggeszti. Felhívták a Fegyelmi Bizottság elnökét, hogy folytasson le fegyelmi eljárást a szövetség alkalmazásában álló hat szövetségi edzővel, a szövetség főtitkárával, a szövetség sportigazgatójával, valamint az érintett PCR-tesztek elvégzéséért felelős orvossal szemben. Felkérik az ellenőrző testületet, hogy haladéktalanul folytasson le további, részletekbe menő tényfeltáró vizsgálatot minden világranglista ponttal rendelkező magyar teniszjátékos vonatkozásában.