Lázár kedvenc városában az energiaárak miatt bezárták a stadiont, visszalép a focicsapat

Lázár kedvenc városában az energiaárak miatt bezárták a stadiont, visszalép a focicsapat

A Makó Aréna (Fotó: Makó FC)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Balassagyarmat után újabb Fidesz–KDNP-s vezetésű város futballcsapata jelentette be, hogy visszalép az NB III-as bajnokságtól az energaiárak növekedése miatt. 

A Makó FC Facebook-oldalán jelentette be kedden, hogy nem folytatja a bajnokságot. „A makói önkormányzat a brutális – 10-12-szeres! – energiaár-növekedés miatt kénytelen bezárni intézményei és sportlétesítményei jelentős részét. Közéjük tartozik a Makó Aréna is: a stadion épületei október 1-től nem használhatóak. Megértjük az önkormányzat döntését, ugyanakkor a Makó FC a létesítmény nélkül nem tud sporttevékenységet folytatni” – írták.

Hozzátették: a csapat támogatói körét is súlyosan érintette a gazdasági válság, így a működésre fordítható összegeik drasztikusan csökkentek. „Nincs keretünk és lehetőségünk arra, hogy pályát és öltözőket béreljünk felnőtt csapatunk hazai környezetben történő felkészüléséhez, illetve versenyzéséhez” – írták. A Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel folytatott egyeztetésen megállapodtak abban, hogy a makói utánpótlás labdarúgás megmentése érdekében a nehéz gazdasági helyzet ellenére is mindent megtesznek. „Válságtervet dolgozunk ki arra vonatkozóan, hogy a Makó FC utánpótlás csapatai tovább edzhessenek és versenyezhessenek. Ugyanez vonatkozik a megyei másod- és harmadosztályban szereplő felnőtt csapatainkra is” – írták.

A klub honlapján ezt írták a stadionról: „2017-ben az MLSZ és Makó Város Önkormányzatának támogatásával épült meg majd 400 millió forintból a jelenlegi sportkomplexum, amely a 21.század igényeinek megfelelően szolgálja ki csapatainkat. A komplexum területén található két élő- és egy műfüves pálya. A korábban Vasas pályaként vagy Aradi téri sportkomplexumként ismert létesítmény 2021 szeptember végén saját nevet kapott, így született meg a Makó Aréna.”

A térség országgyűlési képviselője, építési és beruházási miniszter Lázár János az utóbbi években Makón építette ki a hátországát, miután Hódmezővásárhely Márki-Zay Péter irányítása alá került. Lázár egyébként már júniusban figyelmeztette a makói képviselőket a testületi ülésen: „Nem tudom azzal biztatni a makói képviselő-testületet, hogy a következő időszakban felfelé ívelő gazdasági helyzet következik. A gazdasági kilátások érdemben befolyásolják a makói 5 legnagyobb adófizető cég gazdasági kilátásait is. Az energiaárak elszabadulása a makói önkormányzatnak is sok pénzébe fog kerülni” – mondta a Délmagyar tudósítása szerint.

Címkék: Makó, energiaválság