Legyőztük a görögöket!

Legyőztük a görögöket!

A két magyar góllövõ Sallai Roland és Kleinheisler László a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Magyarország - Görögország mérkõzésen a Groupama Arénában. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Három éve, még a 2015-ös magyar–román Eb-selejtezőn a hazai szurkolók szidták az ellenfelet és tiszteletlenül viselkedett a román himnusz alatt, ezért az UEFA 70 ezer euróra és egy zárt kapus mérkőzésre büntette a magyar válogatottat. Mivel az MLSZ fellebbezett, ezért a büntetést elhalasztották az új ítélet megszületéséig, így a Feröer elleni utolsó selejtezőmérkőzésre bemehettek a nézők. A vb-selejtezőket a FIFA rendezte, így azokra nem volt érvényes az eltiltás, amit most kellett végrehajtani. Így hát nézők nélkül rendezték a keddi Magyarország–Görögország Nemzetek Ligája-mérkőzést az Üllői úton. Válogatottunk állapotát tekintve, a Finnországi vereség után ez tovább rontotta az esélyeinket.

Az első helyzetet a görögök dolgozták ki, a másodikat mi, amiből már az elején meg is szereztük a vezetést. Egy jobb oldali beadás után Sallai Roland lőtt kapásból, 14 méterről a léc alán (1–0). Sokáig azonban nem örvendezhettünk, mert öt perccel később Manolas fejjel egyenlített is (1–1). Ez felrázta a görögöket, s innentől leginkább ők támadtak, szervezték a játékot. A félidő vége előtt azonban a mi perceink következtek, előbb Sallai, aztán Kovács nagy lövését védte Barkasz, majd Kovács gurított remekül vissza Kleinheislernek, aki 22 méterről bebombázta a labdát a bal felső sarokba (2–1).

Nem túlzás kijelenteni, a 2014-es, portugálok elleni Eb-meccs óta a legjobb félidejét produkálta a magyar válogatott a görögök ellen. Szünet után a védekezés tudományát gyakoroltuk, de szerencsére csak helyzetecskéi sem voltak a vendégeknek. A 72. percben kellett először nagyot védenie Gulácsinak, Pelkasz célozta meg közelről a rövid felső sarkot. Majd Mitroglu lövésénél is bravúrral hárított. A következő lehetőség már a miénk volt, Kovács felvágása után Kleinheisler szabadrúgásból bombázott kapura, Barkasz minden rutinja kellett a mentéshez. A hosszabbításban még Mitroglu csúsztatott nagy helyzetben a kapu mellé, de végül nem lett baj, s a magyar válogatott a legerősebb ellenfele ellen szerezte meg az első idei győzelmét.

Nagy kár, hogy csak pár tucat ember láthatta a helyszínen ezt a diadalt.

 

Nemzetek Ligája, C osztály, 2. csoport, 2. forduló:

Magyarország–Görögország 2–1 (2–1)

Budapest, Groupama Aréna, zárt kapuk, vezette: Kulbakov (fehérorosz)

Magyarország: Gulácsi – Bese, Lang, Kádár, Fiola – Varga R. (Lovrencsics, 62.), Nagy Á., Kleinheisler – Kovács I. (Pátkai, 80.), Sallai – Szalai Á. (Eppel, 69.)

Görögország: Barkasz – Toroszidisz, Manolasz (Ikonomou, 53.), Papasztathopulosz, Cavellasz (Likojannisz, 46.) – Kurbelisz, Buhalakisz – Hrisztodulopulosz, Fortunisz, Pelkasz – Donisz (Mitroglu, 46.)

Gólszerzők: Sallai (13.), Kleinheisler (42.), ill. Manolasz (18.)