Lejjeb csúszott a magyar válogatott a FIFA ranglistáján

Lejjeb csúszott a magyar válogatott a FIFA ranglistáján

Szalai Ádám (b), miután büntetőből gólt szerzett a labdarúgó világbajnoki selejtezők 6. fordulójában játszott Magyarország - Andorra mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. szeptember 8-án. (MTI/Kovács Tamás)

Fotó: Kovács Tamás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar válogatott három helyet visszacsúszva a 40. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, melynek az élén továbbra is Belgium áll. A belgák mögött a Copa America-ezüstérmes brazilokra felzárkózva a harmadik helyre lépett fel az Európa-bajnoki döntős, a magyarokat a Puskás Arénában világbajnoki selejtezőn 4-0-ra legyőző angol csapat, így a világbajnok franciák lekerültek a képzeletbeli dobogóról. A 2022-es katari világbajnokság európai selejtezősorozatában a magyarok további ellenfelei közül Lengyelország a 24., Albánia a 66., Andorra a 156., míg San Marino az utolsó, 210. helyen áll.

 

(MTI)