Leszállt a lila köd, kupagyőztes az Újpest

Leszállt a lila köd, kupagyőztes az Újpest

Az Újpest FC csapata a labdarúgó Magyar Kupa döntõjében játszott Puskás Akadémia FC - Újpest FC mérkõzés végén a Groupama Arénában 2018. május 23-án. Jubileumi tizedik sikerét aratta az Újpest, miután a 2-2-es döntetlent követõen tizenegyesekkel legyõzte a Puskás Akadémia együttesét (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Éppen legnagyobb riválisának pályáján, a Groupama Arénában aratta az idei szezon legfontosabb győzelmét az Újpest FC, és ennek köszönhetően immár tízszeres kupagyőztesnek vallhatja magát a lila-fehér klub. Nebojsa Vignjevic csapata végre-valahára kiléphet a nemzetközi kupaporondra – az UEFA büntetése miatt ezt nem tehette meg a 2018/19-es kiírásig –, hiszen nyáron indulhat az Európa Liga selejtezőjében.

A mostani volt a magyar labdarúgás 78. kupafináléja, és az újpestiek a 2-2-es döntetlent követően tizenegyesekkel legyőzték a Puskás Akadémia együttesét. A két csapat szezonbeli három bajnokiját kivétel nélkül a felcsútiak nyerték, ám a finálé esélyesének sokan az Újpestet tartották. Az első félidőben a lilák Pauljevic révén közelről csak a keresztlécet találták el, a Puskás Akadémia viszont megszerezte a vezetést Josip Knezevic góljával a 37. percben. A második félidőre azonban egy teljesen más Újpest jött ki az öltözőből, és rövid időn belül Zsótér Donát, valamint Mijusko Bojovic találatával fordítani tudott, ráadásul egy újabb találatukat a bíró les címén érvénytelenítette. Az újpesti keménymag valóságos tűzijátékot rendezett a lelátón, ám hamar kialudtak a fények, amikor a felcsútiak Antonio Perosevic révén a 67. percben egyenlítettek. Ezt követően őrült rohanásba kezdtek a csapatok, láthatóan nem akartak hosszabbításra játszani, ám a 92. percben Pauljevic lábában maradt az újpesti győztes gól.

Jöhetett a hosszabbítás, melynek 30 perce alatt mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet. Előbb Sankovic lőtt centikkel mellé, majd Perosevic bombáját tornázta ki Pajovic a túloldalon. A 114. percben Zsótér akrobatikus próbálkozását védte Hegedüs. Az eredmény végül nem változott, és ezt követően jöhettek a tizenegyesek, ahol először a felcsútiak kerültek lépéselőnybe, de Henty hibája újra nyílttá tette a küzdelmet, majd a végén Pajovic védése zárta le a Magyar Kupa 2017/18-as kiírását. A tizenegyespárbajban 5-4-re diadalmaskodtak a lila-fehérek.

Magyar Kupa, döntő:

Újpest FC-Puskás Akadémia 2-2 (0-1, 2-2, 2-2) - 11-esekkel: 5-4

Groupama Aréna, 11 270 néző, v.: Andó-Szabó.

Újpest FC: Pajovic - Balázs, Litauszki, Bojovic, Burekovic (A. Diallo, a hosszabbítás előtt) - Pauljevic, Sankovic, Onowo - Zsótér, Nwobodo - Novothny (Tischler, 108.). Edző: Nebojsa Vignjevic.

Puskás Akadémia: Hegedüs L. - Poór, Hegedűs J., Spandler, Trajkovski - Balogh B. - Perosevic, Márkvárt (Bacelic-Grgic, 117.), Knezevic (U. Diallo, 89.), Szakály D. (Molnár G., 112.) – Henty. Edző: Pintér Attila.

Gólszerzők: Zsótér (55.), Bojovic (62.), illetve Knezevic (37.), Perosevic (67.)