Ötödik lett a 4x100-as magyar férfi gyorsváltó

Ötödik lett a 4x100-as magyar férfi gyorsváltó

Milák Kristóf, Szabó Szebasztián és Bohus Richárd a 4x100 méteres váltó gyorsúszás előfutamában a vizes világbajnokságon (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Iszonyatosat versenyzett és végül ötödik helyen végzett a 4x100-as férfi magyar gyorsváltó a budapesti vizes világbajnokság nyitónapján rendezett döntőben. A magyar négyes 3:11.24-es idővel ért célba, és mindössze három tizeddel maradt le a dobogóról, amelynek harmadik fokára az olaszok léphettek fel. A futamot az Egyesült Államok négyese nyerte 3:09.34-es idővel. Második helyre az ausztrálok értek be (3:10.80), míg a harmadik olaszok (3:10.95) mögött, a magyarok előtt negyedik helyre a britek értek oda.

A Szabó Szebasztián, Milák Kristóf, Bohus Richárd és Németh Nándor összeállítású négyes már a délelőtti kvalifikációs futamban is remekül ment. A magyarok 3:12.38 perces időt úszták a Duna Arénában, amely mintegy másfél másodpercre volt a 3:11.06.os országos csúcstól. Ez utóbbit a tavaly megrendezett tokiói olimpia döntőjében úszták, és amely akkor az ötödik helyre volt elég.

A hazai rendezésű vizes világbajnokság első napján az úszódöntőbe került magyarok közül korábban a férfiak 400 méteres vegyes számában úszó Holló Balázs a nyolcadik lett.

 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.