Lewis Hamilton és Serena Williams is beszállt a Chelsea felvásárlásába

Lewis Hamilton és Serena Williams is beszállt a Chelsea felvásárlásába

A Chelsea játékosai a trófeával, miután 1-0-ra győztek a Manchester City ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjében a portói Dragao Stadionban 2021. május 29-én (Fotó: MTI/EPA/AFP pool)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyenként tízmillió fonttal, tehát olyan 4,44 milliárd forinttal járulhat hozzá a Chelsea megvásárlásához Lewis Hamilton, illetve Serena Williams. Martin Broughtonnal közösen vennék meg a Bajnokok Ligája-címvédő futballcsapatot, amitől az orosz Roman Abramovics tizenkilenc év után kénytelen megválni. Az üzletbe beszállt még a brit olimpiai bajnok atléta, Sebastian Coe, valamint Josh Harris és David Blitzer amerikai befektetők.

Broughton 2010-től volt a Liverpool FC elnöke, a posztról az eladás után távozott.

Abramoviccsal szemben az ukrajnai háború kirobbanása után léptettek életbe szankciókat Nagy-Britanniában. Bár ő váltig állította, hogy nem ápol közeli viszonyt Putyinnal, de ezt nem hitték el neki, főleg, hogy közvetített is az oroszok és ukránok között.

A Chelsea iránt több befektetői csoport is érdeklődik, jelenleg négy csapat van versenyben. Az eladás felügyeletét a Raine Group amerikai bank látja el.