Lovaglás helyett akadályverseny lesz az öttusában

Lovaglás helyett akadályverseny lesz az öttusában

A későbbi győztes Gulyás Michelle a női döntő lovaglás számában az öttusázók világkupa-sorozatának budapesti versenyén a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 2022. április 30-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) online kongresszusának szombati napján döntöttek a legfontosabb kérdésről: a 2024-es párizsi olimpia után a lovaglás helyére az akadályverseny kerül – jelentte az MTI. A UIPM végrehajtó bizottsága tavaly novemberben jelentette be, hogy a 2024-es játékokat követően a lovaglás már nem lesz része a sportágnak, majd a kongresszus – nemzetközi tiltakozás ellenére – helyben hagyta azt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó testülete decemberben bejelentette, hogy a súlyemelés és az ökölvívás mellett az öttusa sem szerepel a 2028-as, Los Angeles-i olimpia előzetes programjában, ugyanakkor bizonyos feltételek teljesülése esetén még bekerülhet.

A UIPM négy tesztversenyt rendezett az új, többek között kötélen kapaszkodásból, kúszásból, gerendán haladásból álló számból.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.