Magyar aranyak a karate Eb-n

Magyar aranyak a karate Eb-n

Hárspataki Gábor (kékben) küzd a japán Nisimura Ken ellen a férfi karatésok -75 kilogrammos súlycsoportjának selejtezőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Nippon Budokan arénában 2021. augusztus 6-án. Hárspataki Gábor bejutott az elődöntőbe (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Fotó: Kovács Tamás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hét magyar érmet, közte két aranyat hozott a shinkyokushin karatésok hétvégi Európa-bajnoksága Lengyelországban. A hazai szövetség beszámolója szerint a hét medálnak köszönhetően Magyarországé lett a 3. hely az éremtáblázaton.

A legjobban Mező Lili és Szalay Berta szerepelt, előbbi a 60, utóbbi a 65 kilósok küzdelmi kategóriájában végzett az élen. Ezüstéremmel zárt Tóth Csenge (plusz 65 kg) és Magyar Levente (95 kg), s ugyancsak küzdelemben született két magyar bronz is Fekete Gergely (85 kg) és Dávid Máté (plusz 95 kg) révén. Balázs Panni pedig a formagyakorlatával érdemelt ki Európa-bajnoki harmadik helyezést.

A szövetségsportdiplomáciai sikerként értékelte, hogy 2023-ban Magyarország rendezheti meg az ifjúsági és junior Eb-t.