Marco Rossi: Nem vagyok varázsló

Marco Rossi: Nem vagyok varázsló

Szalai Ádám két gólt szerzett a háromból, de ez sem volt elég a győzelemhez (Fotó: Facebook/MLSZ)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem titkolja csalódottságát a magyar labdarúgó-válogatott, Rossi szerint övé a felelősség, míg Nagy Ádám elismerte, maguknak köszönhetik az észtek elleni 3-3-at, ami azt jelenti, hogy a Nemzetek Ligája-csoportból már nem juthat a következő körbe a nemzeti csapat.

„Három nappal ezelőtt remek védekezéssel játszottunk a görögök ellen, ezúttal viszont három gólt kaptunk az észt együttestől, ami elsőre nehezen érthető – értékelte az MTI helyszíni tudósítójának Marco Rossi a meccset. – Második átgondolásra azonban az edzőé a felelősség, és én vállalom ezt. A fő probléma a védők közötti távolság volt. Az, amit gyakoroltunk, lényegesen különbözik attól, amit ma láttam a pályán. Eszerint a játékosok nem voltak elég felkészültek, vagy nem koncentráltak úgy, ahogy kellett volna. Magasan ma teljesített legrosszabbul a védelem az eddigi mérkőzéseink alatt”.

Rossi szerint elöl biztató jeleket látott, hátul viszont túl sok volt a hiba. Úgy vélte, ez az ő felelőssége, mivel neki kell megszerveznie a védekezést, ez az első három fordulóban sikerült is, hétfőn azonban nem. Pozitívumként hangsúlyozta, játékosai megfelelően reagáltak arra, hogy hátrányba kerültek, nem rogytak meg a nyomás alatt, az utolsó pillanatig küzdöttek.

A Nemzetek Ligáját már elbuktuk, nem tudtuk legyőzni az észteket - Magyar Hang

Hiába lőtt idegenben hármat a magyar válogatott, csak ikszelt Észtországban. Hogy lesz ebből Eb-szereplés?

– „Nem akarok az egyéni hibákról beszélni, nem fogok senkit hibáztatni. Nem vagyok varázsló, sokszor megkérdezem magamtól, én vagyok-e a legmegfelelőbb személy erre a posztra?” Leszögezte, a következő két találkozót annak ellenére is meg akarják nyerni, hogy már nincs esélyük az első hely elérésére.

Nagy Ádám szerint saját magának köszönhetik a tallinni döntetlent „Nagyon más nem is lehet ilyenkor az emberben, mint csalódottság és keserűség. De saját magunknak köszönhetjük, nem lehet szerencséről vagy szerencsétlenségről beszélni” – fogalmazott a középpályás, aki megjegyezte: három kapott góllal csak nagyon ritkán lehet nyerni.

– Mind a három pillanatnyi dekoncentráltságból, fókuszvesztésből adódott, ezt nemzetközi szinten megbüntetik, még akkor is, ha nem a spanyolok ellen játszik egy csapat. Talán még látszik, hogy sok a hozzám hasonlóan nemzetközi szinten rutintalan játékos. Közülünk kevesen játszanak folyamatosan nemzetközi kupákban, márpedig ezek a tapasztalatok nagyon sokat számítanak. Kiütközik a rutintalanság, ez az oka az ilyen buta bekapott góloknak – mondta Nagy Ádám.

Az első magyar gólt Nagy Dominik lőtte, aminek nagyon örült, mert ez volt az első, amelyet a válogatott színeiben lőtt. – Egy hosszú labdára sikerült lecsapnom, eltoltam a védők mellett, és esés közben elrúgtam – mesélt góljáról, egyúttal megerősítette: nagyon csalódottak a végeredmény miatt.

A válogatott november 15-én az észteket fogadja a Groupama Arénában, majd három nappal később ugyanott a finnek ellen zárja a C osztály 2. csoportjának küzdelmeit.