Még el sem kezdődött az olimpia, máris rengeteg a covidfertőzés

Még el sem kezdődött az olimpia, máris rengeteg a covidfertőzés

Brigitte Henriques, a Francia Olimpiai Bizottság elnöke (Fotó: CIJM)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedden 32 akkreditált személy adott pozitív koronavírus-tesztet a pénteken kezdődő pekingi olimpia helyszínén – jelentették be szerdán reggel a szervezők. A kínai fővárosba érkezőket már a repülőtéren tesztelik, majd mindennap legalább egy PCR-tesztet kell elvégezni, csak akkor hagyható el a szállás. Aki pozitív mintát ad, azt a teszteredmény után hamar még egyszer ellenőrzik. Ha az a teszt is pozitív, akkor karantén vár rá, ha pedig negatív, akkor következhet a harmadik PCR-teszt is, amelynek eredményétől függ, hogy elkülönítik-e a többiektől, vagy mehet a buborékrendszerbe. Az elmúlt hat napban 175 hivatalos személy produkált pozitív covidtesztet.

Eközben pozitív lett a koronavírustesztje Brigitte Henriques-nek, a Francia Olimpiai Bizottság (CNOSF) elnökének, ezért a tervezett időben nem utazhat el a pénteken kezdődő pekingi téli olimpiára. A CNOSF azt is bejelentette, hogy Nathalie Pechalat küldöttségvezető sem repülhet el most a kínai fővárosba, mert az ő tesztje is pozitív lett. „Távolról fogják támogatni a Kínában jelenlévő francia sportolókat és stábot, és azt tervezik, hogy amikor helyzetük lehetővé teszi, Pekingbe utaznak” – közölte a Francia Olimpiai Bizottság.