Megölték a világcsúcstartó futónőt

Megölték a világcsúcstartó futónőt

Agnes Tirop (Fotó: World Athletics/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A nyakán, illetve a hasán szúrták meg a kenyai Agnes Tirop hosszútávfutót, aki a 10 ezer méteres síkfutás világcsúcstartója volt. Az atléta belehalt a sérüléseibe, írja a Telex

A sportoló eltűnését az apja jelentette be a rendőrségen, a hatóságok pedig a saját házában találtak rá Tirop holttestére. A nyakán szúrt seb volt látható, mellette vértócsa volt a földön. A sportoló férje eltűnt, így gyanúsítottként keresi a rendőrség.

Tirop 25 éves volt, és a múlt hónapban javította meg a 10 ezer méteres női síkfutás világrekordját 30 perc 1 másodperccel egy németországi versenyen. Ezzel 28 másodpercet javított a korábbi világcsúcson. A tokiói olimpián is indult, ahol 5000 méteren a negyedik lett.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Engem már nem lehet betiltani – Magyar Hang-ajánló

Engem már nem lehet betiltani – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bródy Jánossal, Orosz Annával, Tóth Gabival, Kemenesi Gáborral és Szakonyi Károllyal. Uradalom állami pénzből a Nyírségben. A Burkáéktól visszakövetelt pénz nyomában. Keresse a friss Magyar Hangot,  Bűvös Szakács-melléklettel!

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Pogátsa Árnyékot vet, de még így se, még vele se találjuk a hazai középosztályt