Megőrizte vezető helyét Valter Attila, szombaton is övé a rózsaszín trikó

Megőrizte vezető helyét Valter Attila, szombaton is övé a rózsaszín trikó

Az összetettben élen álló Valter Attila, a Groupama-FDJ csapat versenyzője a 104. Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny hetedik, Notaresco és Termoli közötti 181 kilométeres szakasza előtt Notarescóban 2021. május 14-én. MTI/EPA-ANSA/Luca Zennaro

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Valter Attila a mezőnnyel célba érve megőrizte az összetettben élen állónak járó rózsaszín és a legjobb 25 éven aluli versenyzőt illető fehér trikót a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny hetedik, pénteki szakaszán.

A Notaresco és Termoli közötti 181 kilométeres etap során mindössze egy negyedik kategóriás emelkedő teljesítése várt a kerekesekre, így jó esély volt a sprintbefutóra, és arra, hogy az összetett élcsoportja nem változik, ezáltal a Groupama-FDJ 22 esztendős magyar kerékpárosa megtarthatja a legendás Maglia Rosát, amelynek megszerzése után csütörtök este annyit írt közösségi oldalára: „a világ rózsaszín”.

A sprintben az ausztrál Caleb Ewan bizonyult a leggyorsabbnak, mögötte az olasz Davide Cimolai és a belga Tim Merlier ért célba a második, illetve a harmadik helyen. A Groupama-FDJ magyar bringása a győztesével azonos idővel, 36.-ként gurult át a célvonalon.

Összetettben a 22 esztendős Valter Attila előnye továbbra is 11 másodperc a belga Remco Evenepoel és 16 a Tour de France-győztes kolumbiai Egan Bernal előtt. Dina Márton 99. lett, összetettben pedig a 87. pozíciót foglalja el. (MTI)