Megvan Hosszú Katinka első aranya, óriási csatában nyert 200 vegyesen

Megvan Hosszú Katinka első aranya, óriási csatában nyert 200 vegyesen

Fotó: Facebook/Hosszú Katinka

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A háromszoros olimpiai bajnok szerda este a tizennegyedik Eb-aranyát szerezte, de még egyik sem volt ennyire szoros.

Az utolsó előtti napon, szerdán megszerezte első aranyérmét Hosszú Katinka a Glasgow-i úszó Európa-bajnokságon. A 200 méter vegyes világ- és olimpiai bajnoka, világcsúcstartója 2:10.17 perces idővel, nagy küzdelemben győzött, ezzel sorozatban ötödször lett a kontinens legjobbja ebben a versenyszámban. Ám mind közül ez volt a legszorosabb. Hosszú 25 méterrel a vége előtt egy hajszállal átvette a vezetést, és hatalmas energiával a célig meg is őrizte minimális előnyét. A szám másik magyar versenyzője, Jakabos Zsuzsanna 2:13.37-tel a nyolcadik helyen végzett.

Hosszú az első női úszó, aki Európa-bajnokságon négyszer védte meg címét.

– Sorozatban ötödször nyertem, valószínűleg ezt adták a legnehezebben mind közül. Korábban robotként versenyeztem, tudtam a részidőket, mindent. Most csak küzdöttem. A szívem húzott be az utolsó métereken. Ez a verseny szimbolizálta az egész évemet. A 2:10-es idő nem óriási eredmény, nekem most mégis az. Korábban úgy éreztem, hogy az érzelmek gyengítenek egy versenyen. Ma viszont épp az érzelmekkel nyertem. Most minden eddiginél motiváltabb vagyok, kőkeményen fogok edzeni és az úszásra összpontosítani a következő években – nyilatkozta Katinka az M4 Sportnak.

Hosszú a magyar küldöttség hatodik medencés érmét szerezte. Korábban győzött 200 méter pillangón Milák Kristóf és Kapás Boglárka, második lett 200 m pillangón Kenderesi Tamás és 800 m gyorson Késely Ajna, illetve utóbbi harmadikként csapott a célba 1500 gyorson.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.