Nagy zűr a bokszolóknál, a profik vehetik át az olimpiai szervezést

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság befagyasztja kapcsolatát a Nemzetközi Ökölvívó-szövetséggel, amelynek így a tokiói olimpia versenyeinek előkészítését is fel kell függesztenie. A sportági szervezet ellen NOB-vizsgálat indul.

A végrehajtó bizottság pénteki, tokiói ülésén a tagok áttanulmányozták az ökölvívó-szövetségtől (AIBA) július közepén kért beszámolót. A NOB korábban számos problémát vetett fel a szervezet működésével – egyebek mellett a vezetéssel és a gazdálkodással – kapcsolatban, az AIBA pedig mostanra foglalta össze az ezek miatt tett lépéseit.

Információink szerint az AIBA helyét az egyik nagy profi szervezet, a WBA venné át.

Kovács Koko István: „Vállalnám az elnökséget, de..." - Magyar Hang

Korábbi klasszis ökölvívónk élére állna a magyar amatőr boksz megújításának, ám határozott feltételei lennének.

Erről beszélt a Magyar Hangnak adott, pénteken megjelent interjújában Kovács Koko István is, aki bejelentette, hogy ringbe szállna a hazai boksz rendbetételéért. Az AIBA-val kapcsolatos botrányról pedig azt mondta, hogy WBA léphet a helyére. Vezetőként „ebben is tudnék segíteni, hiszen amíg a MÖSZ-nek nincs kapcsolata a WBA szervezettel, addig nekem megvan a személyes kapcsolatom a vezetőkkel, tisztviselőkkel. Gilberto Mendoza jó barátom, triatlonos versenytársam, aki többször járt nálam Budapesten. Megkockáztatom, hogy kedvezőbb sportdiplomáciai helyzetben lennénk, mint most.”

Címkék: olimpia, ökölvívás, NOB