Nagyon közel járt a bravúrhoz a Fradi a Juventus ellen, nem érdemelt vereséget

Nagyon közel járt a bravúrhoz a Fradi a Juventus ellen, nem érdemelt vereséget

Danilo, a Juventus és Myrto Uzuni, a Ferencváros játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája G csoportjának negyedik fordulójában játszott Juventus-Ferencváros mérkőzésen a torinói Allianz Stadionban 2020. november 24-én (Fotó: MTI/AP/LaPresse/Marco Alpozz)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Három hét kihagyást követően fordult a második felvonásra a BL csoportköre. És ugyan a Ferencváros edzője, Szerhij Rebrov szerint a Ferencváros számára egy ajándék, hogy kedden a Juventus ellen játszhat, ám leszögezte: a legjobbunkat kell nyújtania csapatának. „Benne van, hogy hibázunk, az is, hogy kikapunk, de megígérhetem, hogy a maximumot fogjuk nyújtani” – fogadkozott az ukrán tréner.

S noha BL-meccset rendeztek Torinóban, az olasz város csendes és kihalt volt, nem sok minden utalt arra, hogy kedd este európai kupatalálkozót tartanak. A Fradi egyébként 9 ezer napja győzött utoljára a sorozatban – a svájci Grasshoppers ellen, így egy esetleges győzelem BL-rekordot is jelenthetett.

Ugyan a Juve edzője, a maga is kiváló karmester, Andrea Pirlo a labdatartás dominanciáját jelölte meg kulcsfeladatként, az első percekben a magyar együttes tűnt aktívabbnak. A Fradinál volt többet a játékszer, fegyelmezetten védekeztek és sokkal kreatívabban játszottak olasz ellenfelüknél. A tizedik percre az olaszok egyre jobban feltolták a védekezésüket, ám az FTC jól tartotta magát, mi több, a 12. percben szöglethez is jutottak, ám Uzuni beadása nem sikerült pontosra, nem sikerült veszélyes helyzetet kialakítani. A 15. percig kellett várni az első veszélyes torinói helyzetig, Ronaldo remek beadását Dybala kapásból kapura tolta, ám Dibusz jól helyezkedve védett.

Atyaég! A 18. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros!!! Tokmac zseniális indítást kapott, elfutott a jobb oldalon, majd a tizenhatoson belül beadta, Uzuni pedig jobbal bepöccintette a jobb alsóba, 0-1!

A gól után érezhetően felpörgött és nyomás alá helyezte ellenfelét a Juventus, beszorult a Ferencváros, a játék leginkább a magyar térfélen zajlott. Ez azonban jó lehetőséget adott a kontrákra. A Fradi fegyelmezetten védekezett, s innen lépett ki a 25. percben Zubkov, majd ballal úgy jó 20 méterről megküldte, ám lökete az előtte keresztbe elfutó De Ligtről pattant szögletre. A 26. percben 61-39 százalék volt a labdabirtoklás a Juventus javára.

A 28. percben rúgtak először szögletet az olaszok, ám Danilo fejesét könnyen hárította Dibusz. A Juventus továbbra is nyomás alatt tartotta az FTC-t, ám látszott, hogy a zöld-fehérek kiugrásra készen várták a kontrákat, egyértelműen erre rendezkedett be a magyar együttes. A 33. percben egy pillanatra megállt az emberben az ütő, Ronaldo kapott egy passzt, amit hanyagul emelt át a magyar kapuson, azonban a portugál klasszis jó méteres lesen állt, így a bíró természetesen szabadrúgást ítélt kifelé. Két perccel később viszont már nem volt kegyelem, remek passzt kapott a jobb oldalon úgy 20 méterre a kaputól Ronaldo, aki egy befele csel után lőtt, és kicsipkézte a Fradi hálóját, 1-1. Cristiano Ronaldo zsinórban a 15. BL-idényében is betalált, a Fradinak rúgott gólja volt a 134. találata a sorozatban.

A bekapott gól után a Fradi kapott erőre, két szögletet is kiharcoltak, ám veszélyes lövésig sajnos nem jutottak. A 40. percben szöglethez jutott a Juve, ám Bernardesch úgy 22-ről felé bikázott. A hosszabbításban aztán megint jött a Fradi, egy remek elfutás után Uzuni bepasszát követően Heister harcolt ki egy szögletet, ám nem jött össze belőle kapura lövés. Ezzel véget is ért az első félidő, így 1-1-es döntetlennel mentek szünetre a csapatok.

Kemény játékkal a kapuja elé szegezte a Ferencvárost a Juventus. A játék megint főleg a magyar térfélen zajlott. A 49. percben Bernardeschi előtt adódott megint lehetőség, de Cuadrado keresztpasszából ballal az ötös bal sarka elől a védőkbe lőtt. Az 53. percben Dvali rúgta föl Dybalát, így szabadrúgáshoz jutott a Juve. Ronaldo állt a labda mögé, de belebombázta a sorfalba. A meccs e szakaszában sok volt az apró hiba a Fradi játékosainál, sok passz nem jött össze, pontatlanul sikerült, de a legveszélyesebbek az elpattanó, eladott labdák voltak, amelyekre az olaszok kíméletlenül lecsaptak.

Az 58. percben egy Blazic-féle rossz hazaadás majdnem megbosszulta magát, a labdára lecsapó Ronaldo elől Dibusz becsúszva tudott menteni. Egy perccel később megint Bernardeschi villant, bő húszról leadott életerős lövése szerencsére a kapufán csattant. A gyors szögletet a Juve nem tudta kihasználni. Megint egy perccel később egy ferencvárosi kontra után Tokmac keveredett el egészen az ötösig, ám szögletre mentett a védője. A szögletet követően a tizenhatos magasságából Lovrencsics külsővel küldte kapura a labdát, ám lökete mellé ment. A 62. percben Pirlo mester hármas cserére szánta el magát: McKennie, Bernardeschi és Dybala helyett bejött Morata, Chiesa és Kulusevski.

Az amúgy egyáltalán nem durva és sportszerűtlen találkozón egészen a 67. percig kellett várni az első sárga lapig, amit Sigér kapott a nemrég beállt Kulusevski ellökéséért. A 69. percben Dibusz hatalmasat mentett! Morata emelt a tizenhatos elől zseniálisan Ronaldo elé, a magyar kapus elindult, de megtorpant, Ronaldo kicselezte őt, de a sarkára pattant a labda, onnan meg Dibusz kezébe! A 70. percben Rebrov is kettős cserére szánta el magát: Zubkov helyett Isael jött, míg Tokmacot Boli váltotta.

Öt perccel később újabb két frissítés jött a Fradiba: Lovrencsicset Botka, míg Sigért Laidouni váltotta. A Juve tovább nyomott, a 76. percben Morata egy jó megindulás után szerencsére a kapufát találta csak el. A 79. percig a Juvének 533, míg a Ferencvárosnak 249 jó passza volt. A 80. percben az olaszoknál is sárga villant: Danilo kapott lapot Uzuni lekönyökléséért.

A 82. percben ismét veszélyes olasz helyzet adódott, Bentancur durrantotta jobbal kapura 24 méterről; a labda felé ment volna, de a biztonság kedvéért Dibusz kitolta. Utolsó két cseréjét is pályára küldte a 83. percben Pirlo: Rabiot és Ramsey jött Bentancur és Arthur helyére.

Az utolsó percekben a Juventus is kezdett egyre pontatlanabb lenni, a Fradi pedig mindent tőle telhetőt megtett, a kontrákat sem adták fel, ám nagyon veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani, az utolsó passzokba sajnos mindig hiba csúszott. Aztán jött a hidegzuhany: ilyen nincs, de tényleg nincs...! A 92. percben gólt rúgott a Juventus, egy elfutás után a csereként beállt Morata fejelt és Dibusz lába között átszédelgett a labda, ami a könyökéről visszapattanva bevánszorgott a gólvonal mögé. A Ferencváros nem érdemelt vereséget, két hét alatt drasztikus változáson ment át a torinóiakkal szemben otthon 4-1-re elveszett meccs óta. A Juventus ezzel szemben halovány árnyéka volt önmagának, nem érdemelt győzelmet, az 1-1 kijózanító lett volna számukra, de jött Morata, és eldöntötte a meccset. 2-1, végeredmény.

Bajnokok Ligája, G. csoport, 4. forduló:
Torino, Allianz Stadion – zárt kapu. Játékvezető: Daniel Siebert – partjelzők: Jan Seidel, Foltyn Rafael (németek)

Juventus-Ferencváros 2-1 (1-1)
Gól
: C. Ronaldo (35.), Morata (91.) ill. Uzuni (19.)
Sárga lap: Danilo (80.), Chiesa (93.) ill. Sigér (67.)

Juventus: Szczesny – Cuadrado, Danilo, De Ligt, Alex Sandro – McKennie (Kulusevski 62.), Bentancur (Rabiot 83.), Arthur (Ramsey 83.), Bernardeschi (Chiesa 62.) – Dybala (Morata 62.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Andrea Pirlo

Ferencváros: Dibusz – Blazic, Frimpong, Dvali – Lovrencsics G. (Botka 75.), Sigér D. (Laidouni 75.), Somália, Heister – Zubkov (Isael 70.), Uzuni, Tokmac (Boli 70.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov

A csoport másik találkozóján a Dinamo Kijev vendégeként a Barcelona 4-0-ra nyert az ukrán fővároban, így az eredmények tükrében a csoportból a katalán együttes és a Juventus jutott tovább, a tavaszi folytatásra. A harmadik, Európa Liga tavaszt érő helyezésért ádáz küzdelem várható az FTC és a Kijev között.