Nagyot úszott, Mihályvári-Farkas Viktória aranyérmes lett 400 méter vegyesen

Nagyot úszott, Mihályvári-Farkas Viktória aranyérmes lett 400 méter vegyesen

Mihályvári-Farkas Viktória a női 400 méteres vegyesúszás előfutamában a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 13-án (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Noha meglepetésre Hosszú Katinka nem jutott be a 400 méteres vegyesúszás döntőjébe, a fináléban két magyarnak – Jakabos Zsuzsannának és Mihályvári-Farkas Viktóriának – is szurkolhattunk a római vizes Eb-n. Az első száz méter, a pillangó után Jakabos fordult elsőként, háton a brit Colbert jött fel az első helyre, Mihályvári-Farkas a másodikként, Jakabos a harmadikként fordult. A mellúszó résztávon Mihályvári-Farkas nagyon belehúzott és két másodperces előnnyel elsőként fordult. Ettől kezdve nem volt ellenfele Mihályvári-Farkasnak, Jakabos pedig óriásit hajrázott, és feljött a második helyre.

Két magyar ért oda a dobogóra: Mihályvári-Farkas 4:37.56 percet, míg Jakabos 4:39.79-et úszott. A harmadik a brit Colbert lett 4:40.06-tal.

A magyar úszócsapat így eddig összesen két arany-, négy ezüst- és két bronzérmet nyertek a római vizes Eb-n.