Napi 153 millió forintnyi pluszforrás ment tavaly sportra

Napi 153 millió forintnyi pluszforrás ment tavaly sportra

Orbán Viktor miniszterelnök, Mészáros Lőrinc, Kósa Lajos és Kubatov Gábor a debreceni Nagyerdei Stadion avatóünnepségén 2014. május 1-jén (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Napi 153 milliót költött sportra az Orbán-kormány 2021-ben a költségvetésben rögzített terveken felül – összesítette az Mfor a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletek alapján.

Összességében 56 milliárd forintot mozgattak meg és irányítottak át valamilyen sportcélra.

2020-ban még 255 milliárd forintot pántlikázott fel a kormány rendeleti úton a sporttal összefüggésben – derült ki a korábbi összesítésükből. Ám mint mint megírták, a végszámla ennek többszöröse, közel 800 milliárd forint, ha figyelembe vesszük a költségvetés fejezeti előirányzatokat és a TAO-támogatást is.

Az mfor.hu szerint bár az összeg csökkent 2021-re, az nem változott, hogy továbbra is nehezen kideríthető, pontosan mire mentek el ezek a pénzek. Az arányokat viszont tudni, így azt is, hogy a sportlétesítmények fejlesztésének támogatására tavaly 14,6 milliárd forintot csoportosítottak át, a „kiemelt nemzetközi sportesemény stratégia” támogatására 12 milliárdot, a „sportági fejlesztési koncepciók megvalósításával összefüggő feladatok támogatására” pedig 9,4 milliárd forintot. A kiemelt sportegyesületek (9 milliárd), a Nemzeti Sportközpontok (8 milliárd) és a versenysport (3,8 milliárd) is kapott plusz pénzt.