Néhány centin múlt, de kikapott, és így nem jutott döntőbe a női vízilabda válogatott

Néhány centin múlt, de kikapott, és így nem jutott döntőbe a női vízilabda válogatott

A magyar Parkes Rebecca a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornája elődöntőjében játszott Magyarország-Spanyolország mérkőzés után a Duna Arénában 2020. január 23-án (Fotó: MTI/Czagány Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A döntőbe jutás volt a tét a Duna Arénában rendezett magyar-spanyol mérkőzésen, a budapesti vízilabda Európa-bajnokságon. Az utolsó negyedig fej-fej mellett haladtak a csapatok, akkor a spanyolok zsinórban négy gólt lőve eldöntötték a meccset. Legalábbis három perccel a vége előtt úgy tűnt. Aztán Keszthelyi vezérletével kis híján csodát tett a magyar csapat, az utolsó támadásnál azonban a spanyolok kapusa, Ester védett, ezzel eldőlt, Magyarország a bronzéremért játszhat szombaton Hollandia ellen.

Egy hatalmas góllal indult a meccs, Gurisatti Réka hét méterről vágta a hálóba a labdát. A spanyolok azonban nem estek kétségbe, gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést, csak a második negyedben sikerült visszavenni a vezetést (4-3), a félidőben aztán már újra Spanyolország volt előnyben (4-5). A második játékrészben már kettőre nőtt az előnyük, de Vályi két góljával az utolsó negyed előtt egalizált a magyar csapat (7-7).

A magyar Parkes Rebecca (fehér sapkában), valamint a spanyol Roser Tarragó és Paula Leitón a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornája elődöntőjében játszott Magyarország-Spanyolország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 23-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Az utolsó játékrész azonban rémálomszerűen alakult, a roppant precíz spanyolok minden hibánkat kőkeményen megbüntették. Egymás után szerezték a gólokat, amíg a magyar lányoknak semmi sem sikerült, Szilágyi lövése éppen csak megtorpant a gólvonal előtt, miközben a másik oldalon minden lövés befelé pattant (7-11).

Amikor talán már a legvérmesebb szurkoló is lemondott a döntőről, elképesztő hajrába kezdett a magyar csapat. Keszthelyi, Leimeter, majd ismét Keszthelyi góljával már csak egy volt a hátrány, és az utolsó spanyol támadásnál Gangl védett, így lehetőség nyílt az egyenlítésre. De sajnos a záró játékrészben remekül célzó Keszthelyi lövését Ester kivédte, így Spanyolország játszhat Oroszországgal a döntőben, nekünk marad a bronzmeccs Hollandia ellen.

A magyar csapat így a március közepén a Triesztben sorra kerülő olimpiai kvalifikációs tornán harcolhatja ki az ötkarikás indulást. Ott 12 csapat két hatos csoportban küzd majd egymással. Amennyiben lesz afrikai résztvevője a tokiói viadalnak, akkor kettő, ellenkező esetben három válogatott szerezhet kvótát.

Vízilabda-Európa-bajnokság, nők
Elődöntő – Duna Aréna
Játékvezetők: Dervieux (francia), Sztavridisz (görög)

Spanyolország-Magyarország 11-10 (3-3, 2-1, 2-3, 4-3)
Gólszerzők: Espar, Tarrago (3-3), Ortiz (2), Bach, Forca, Garcia Godoay (1-1), illetve Keszthelyi, Leimeter (3-3), Vályi (2), Gurisatti, Illés (1-1)