Németh Balázs szerint eddig 99 országból vásároltak jegyet az atlétikai vb-re

Németh Balázs szerint eddig 99 országból vásároltak jegyet az atlétikai vb-re

Németh Balázs, a budapesti atlétikai világbajnokságot szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatót tart a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. július 19-én. Sztárfellépőkkel és szuperdöntőkkel pontosan egy hónap múlva, augusztus 19-én veszi kezdetét a budapesti atlétikai világbajnokság, amelyre 250 ezer belépőt már eladtak (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A nemzetközi érdeklődés is óriási az augusztus 19-én kezdődő budapesti atlétikai világbajnokság iránt, a versenyre már közel száz országból vásároltak jegyet a sportág szerelmesei – írta az MTI.

Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója, a közmédia volt műsorvezetője keddi sajtótájékoztatóján többek között arról beszélt, hogy több tízezerre tehető a Magyarországra érkező atlétika-rajongók száma. – A mai napig 99 országból vettek már jegyet a budapesti atlétikai világbajnokságra. Számításaink szerint nagyjából ötvenezer külföldi lesz itt Budapesten, olyan, akik kizárólag a vb miatt utazik a magyar fővárosba és ők mintegy 200 ezer vendégéjszakát töltenek Magyarországon –  mondta a vezérigazgató hozzátéve, a szervezők célja, hogy a vb-re érkezők Magyarország jó hírét vigyék majd világban, ahogy a televíziós közvetítéseken keresztül is szeretnék megmutatni, hogy „Magyarország jó hely”. – Arról már volt szó, hogy mintegy egymilliárd ember nézi majd a tv-közvetítéseket és szeretnénk, ha a világ túloldalán is mindenki azt látná, hogy Magyarország és ezen belül Budapest a világ egyik legjobb helye – fogalmazott Németh Balázs.

Az Erzsébet téren kedden felállították azt a táblát, mely mutatja, hogy hány nap múlva rajtol az esemény, így jelenleg egy 18-as szám látható rajta.
– Azért az Erzsébet tér, mert itt is felépítünk egy szurkolói zónát, ahogy a Nemzeti Atlétikai Központ stadionparkjában is lesz egy. A belvárosi szurkolói zóna már augusztus 15-én megnyílik. Mindkét helyszínen az atlétikához kötődő játékokat lehet kipróbálni. Itt az Erzsébet téren bárki teljesen ingyen, a Nemzeti Atlétikai Központban pedig azok, akik jegyet vásárolnak a világbajnokságra – mondta. 

A sajtóeseményen az is kiderült, hogy kedden már megkezdődnek az utcai számokhoz kapcsolódó munkák a belvárosban. A vezérigazgató elmondta, hogy megkezdik a lezárások és parkolási tilalmak kijelölését. Megjegyezte, hogy nehezebb lesz a közlekedés, mintha nem lenne itt a világbajnokság, de a lehető legtöbbet szeretnék kihozni, ami "sajnos vagy szerencsére" áldozatokkal jár. Ugyanakkor szavai szerint a "világ legszebb maratoni pályáját" jelölték ki. A Hősök terénél lesz a rajt és a cél, a résztvevők az Andrássy úton keresztül futnak majd, aztán az Akadémia, a Lánchíd, az Alagút, az Attila út és a Várkert Bazár következik, majd vissza megint a Lánchíd és Andrássy út útvonalon érnek körbe a tíz kilométeres körön, melyből négyet teljesítenek. A futókat egy kuriózumnak számító kamera is követi majd.

Az atlétikai vb fenntarthatósági felelőse egyébként nem más, mint Schmitt Petra, Schmitt Pál plágiumbotrányba belebukó köztársasági elnök lánya, erről itt írtunk.