Németh Nándor nyolcadik lett 100 méter gyorson

Németh Nándor nyolcadik lett 100 méter gyorson

Németh Nándor rajtol a férfi 100 méteres gyorsúszás elődöntőjében a tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 28-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Németh Nándor 48,10-os idővel a nyolcadik helyen végzett a férfiak 100 méteres gyorsúszásán a tokiói olimpián. Az olimpiai bajnok az amerikai Caeleb Dressel lett új olimpiai csúccsal, 47,02 másodpercet úszott. A második helyen az ausztrál Kyle Chalmers végzett 47,08-os idővel, míg a bronzérmes az orosz Kliment Kolesznyikov lett 47,44-dal.

A fiatal úszó elégedett volt az eredményével. Mint mondta, örült, hogy a 4×100-as váltót követően egyéniben is úszhatott egy döntőt. Értékelésében arról is beszélt, hogy a felkészülése zavartalan volt. „Időben jobbra számítottam. A román versenyzővel kicsit elaltattuk egymást, az első ötven méter lassú volt, de nem fogok panaszkodni, mert első olimpiámon döntőt úszhattam. Igazából egyedül a benyúlás bánt, mert rátettem egy felesleges tempót” – fogalmazott Németh, aki viccelődve megjegyezte, reményei szerint kifárasztotta a győztes amerikai Dresselt a 100 méter pillangóra, ahol a 200 méter újdonsült bajnokának, Milák Kristófnak a nagy ellenfele lesz.

A BVSC 21 éves sprintere korábban az elődöntőn elért 47,81 másodperces idejével három századot faragott saját országos csúcsából, amivel hetedikként jutott a döntőbe. Németh fináléba jutásával hatalmas bravúrt hajtott végre, ugyanis a klasszikus számban legutóbb éppen Tokióban, az 1964-es játékokon volt magyar döntős, akkor Dobay Gyula hetedik lett.

– Sokkal jobb volt, mint tegnap. Nem számítottam rá, hogy reggel ilyen jó időt tudok úszni. Most a fő a cél megvan, holnap már egy felszabadult úszás lesz. Megpróbálok a döntőben kicsit javítani, ráadásul a többiek sem voltak messze, századok döntöttek, a fináléban már bármi lehet – értékelt az M4 Sportnak a futam után Németh Nándor.