Lesz magyar csapat a Final4 döntőjében, győzött a Ferencváros

Lesz magyar csapat a Final4 döntőjében, győzött a Ferencváros

Szurkolók az MVM Dome-ban, ahol a Ferencváros a legjobb négy között játszott a női kézilabda Bajnokok Ligájában 2023. június 32-án. (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hétvégi budapesti Final4 második mérkőzésén a Ferencváros női kézilabdacsapatára maradt a feladat, hogy magyar csapat is legyen a vasárnapi döntőben, de ehhez előbb le kellett győzni a dán Team Esbjerget. A Fradi-keménymag is tudta ezt, ezért speciális molinóval készültek: Itt nem állhatunk meg! – állt a drapérián.

Bíró Blankával a kapuban kezdett a zöld-fehér csapat, aki az elő hat percben négyet is védett, így kettő-egyre vezetett a magyar csapat. Tíz perc után fordítottak a dánok, és a félidő közepén is egy góllal vezettek. Hat perccel az első félidő előtt újra egyenlő lehetett volna az állás, de a dán kapus védeni tudott. Sőt, két perccel a szünet előtt hárommal is vezettek már, miközben a kapusuk hétméteres büntetőt is védett. Ennek köszönhetően a szünetben négygólos hátrányba kerültünk: Ferencváros – Esbjerg 13:17.

A második félidő harmadik percére sikerült kettőre felzárkózni egy üres kapus góllal. Sőt, kilenc perc után már csak egy volt a különbség, és a dánok a kapufát találták el, így támadhattunk az egyenlítésért. Sajnos a bírók belemenést fújtak, a csarnokot megtöltötte a dühös füttyszó – hazai pályán az ilyet nem szokták befújni, ráadásul Zácsikot le is kellett kísérni az ütközés után. A tizenkettedik perc végén összejött az egyenlítés, de mégsem: a bírók videózás után elvették a gólt, de kiállítottak egy dánt szándékos lábérintés miatt. Ez nem zavarta meg a Fradit: Angela Malestein góljával 21-21, és döntetlen utoljára 4-4-nél volt.

Ezután kettős emberhátrányba került a Ferencváros, és ez két gólt hozott a dánoknak, újra kezdhették a magyarok a felzárkózást. Ez sikerült is, de jött egy újabb magyar kiállítás és újabb hetes, és ennek következményeképp megint hátrány.

A műsorközlő egy időkérés alatt azt is bejelentette, hogy Budapesten megdőlt a női kézilabda nézőszámának világrekordja: szombat délután 20 022 néző volt jelen az MVM-DOME-ban!

Hét perccel a vége előtt 26-26 állt az eredményjelzőn, és a Ferencváros támadhatott a vezetésért! Klujber bevágta, és a közönség extázisba került: vezet a magyar csapat! Sőt, a 26. perc végén már kettővel is vezetett, nem csoda, hogy felrobbant a csarnok! A dánok azonnal időt kértek. Lőttek is egy gólt, de Klujber hetesből válaszolt.

Az izgalmak a végére fokozódtak: ötven másodperccel a végső sípszó után 29-29-re módosult az állás. Zúgott a mindent bele, Elek Gábor edző időt kért 28 másodperccel a vége előtt. Tulajdonképpen az utolsó másodpercben sikerül bepasszírozni a győztes gólt, a közönség a mennyekben, lesz magyar csapat a vasárnapi döntőben!

Végeredmény: FTC-Rail Cargo Hungaria – Team Esbjerg 30:29 

Videónkon azt is megmutatjuk, hogyan ünnepelték a nézők a győztes csapatot: