Női kézilabda: bronzérmes a Győr a Bajnokok Ligájában

Női kézilabda: bronzérmes a Győr a Bajnokok Ligájában

Mette Tranborg (b), a dán, valamint Fodor Csenge Réka (k) és Estelle Nze Minko, a magyar csapat játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének bronzmérkőzésén játszott Győri Audi ETO KC - Team Esbjerg mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2023. június 4-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Fotó: Illyés Tibor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két csalódott női kézilabda csapat lépett pályára vasárnap az MVM Dome-ban Budapesten a Bajnokok Ligája bronzmérkőzésén. A dánok utolsó pillanatban kaptak ki szombaton a Ferencvárostól (Kubatov Gábor klubelnök a közösségi oldalára azt írta ki a drámai elődöntő után hogy „Mindig időben kell vezetni!”), a másik oldalon pedig a Győr, amelyiknek a nemzetközi sztárjátékosok ellenére az utóbbi években nem sikerültek jól a Final 4-ok: tavaly elveszítették a finálét; tavalyelőtt pedig csak a bronzéremig jutottak. Idénre is csak a bronz maradt a cél, miután szombaton nagy csatában kikaptak a norvég Viperstől, így nem jutottak a döntőbe.

Dánok kezdik meg a gólgyártást, de kettő-egyre már a Győr vezet Oftedal góljával. Az első tíz percben a győri kapus, Toft gyakorlatilag lehúzta a rolót: vagy védett, vagy annyira elbizonytalanította a dán lövőket, hogy fölé durrantottak, így hiába voltak pontatlanok a győri támadások is, mégis vezettek kettővel. A félidő felénél már 7-4 volt a Győr javára. A dánok kezdtek összeesni, a 18. percben egy üres kapus gólnál (9:4 a Győr javára) Jensen Jesper edző időt is kért. Nem segített, a 20. percben már kezdett kiütés-szaga lenni a dolognak, miután a győri kapus már a tizedik védésnél tartott, a győri játékosok pedig a 12. gólnál, héttel vezetve. Kezdett gálameccsé alakulni a játék, a győri tábor ünnepelt, a győri kapus védett, a zöld-fehér játékosok pedig szórták a látványosabbnál látványosabb gólokat. A huszonnyolcadik percben aztán a győri kapus, Sandra Toft is feliratkozott a góllövők listájára egy egész pályás találattal, miután a a dánok kapus nélküli emberelőnyös szisztémára váltottak. Ekkor 16:8-lett a Győr javára, és eldőlni látszott minden. A félidő egyébként 16-9-es eredménnyel zárult. A meccs egyébként meglehetősen sportszerű volt: az első játékrészben egyáltalán nem volt kétperces kiállítás.

A második játékrész ugyanúgy folytatódott, mint ahogy az első abbamaradt: a magyar csapat hálóőre védett, a játékosok pedig tették a dolgukat, így két perc után 18-9-et mutatott az eredményjelző. Itt viszont leállt picit a győri gőzhenger, a dánok szereztek zsinórban három gólt. Nem kellett megijedni, Toft kapus gondoskodott arról, hogy nagyobb baj ne legyen. De lett, amikor a dán kapus is elkapta a fonalat és egymás után többször védett: 13. perc, Győr – Esbjerg 20-17, nem csoda, hogy Ambros Martín edző azonnal időt kért. Sajnos ez sem segített, a dánok visszajöttek a meccsbe, a második játékrész felénél már alig egyre olvadt a győri előny. Sőt, a 18. percben minden kezdődött elölről: 22-22.

Erre a meccsre is jutott csemege a statisztikusoknak: egy norvég játékos, a dán csapatban játszó Henny Ella Reistad megszerezte a 140. gólját az idényben és az összesített Final4 góllövőlistájának élére ugrott.

Felváltva estek a gólok, szerencsére a Győr egyszer sem engedte át a vezetést az Esbjergnek, de ellépni sem sikerült. A közönség megpróbált segíteni, zúgott a Hajrá, Győr!, és ennek meg is lett az eredménye: öt perccel az utolsó sípszó előtt 27-25 ide. Emberelőnybe kerültek a dánok, és majdnem sikerült is kiegyenlíteniük. Két perccel a vége előtt Ana Gros bombagóljával megint kettővel vezetett a magyar csapat, de a dánok sem adták fel, 28-27. Mindkét edző kikérte az utolsó idejét is, amikor már csak 68 másodperc volt hátra és a magyar csapat vezetett egy góllal. Elvesztettük a labdát, a dánok támadhattak az egyenlítésért, de belemenést fújtak a török bírók, így a Győr lett a bronzérmes.

 Végeredmény: Győr Audi ETO KC – Team Esbjerg 28-27

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: kézilabda, Győr