Női kézilabda: kijutottunk az olimpiára!

Női kézilabda: kijutottunk az olimpiára!

Szöllősi-Zácsik Szandra, a magyar válogatott játékosa a kézilabda női olimpiai selejtező 2. csoportjának második fordulójában Szerbia ellen játszott mérkőzésen a győri Audi Arénában 2021. március 20-án. MTI/Illyés Tibor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tizenhárom évnyi hiányzás után újra ott lesz az olimpián a magyar női kézilabda-válogatott, miután a szombat esti sorsdöntő mérkőzésen Győrben nagyszerű játékkal, nyolc góllal legyőzte a szerb válogatottat. Utoljára 2008-ban, Pekingben vettünk rész az ötkarikás játékokon.

Nem jellemző a magyar női kézilabdára, hogy tétmérkőzésen izgalmak nélkül, simán arat győzelmet, de szombaton kivételesen így sikerült: a szerbeknek végig kellett loholniuk az eredmény után, és miután az első félidőt sikerült a magyaroknak négygólos előnnyel zárni, a második félidő felénél már nyolc volt az előny. A győzelem tehát egyetlen percig sem forgott veszélyben – a második félidő végére a szerbeknek semmi sem jött össze, ráadásul a magyar csapa az utolsó gólt egy gyönyörű kínai figurából szerezte Háfra révén. Így a lányok készülhetnek a tavalyról idén nyárra halasztott tokiói olimpiára. 

A magyarok tokiói kvótája szombat este vált biztossá, miután Oroszország 33-26-ra legyőzte Kazahsztánt a győri selejtezőtorna szombati, második fordulójában, és ezzel eldőlt, hogy a magyarok az első két hely valamelyikén végeznek.

Az M4 sport kérdésére a koronavírus-fertőzésből felépült Elek Gábor szövetségi kapitány a mérkőzés vége után arról beszélt, óriási öröm a mostani siker az egész magyar kézilabda számára, de megérdemelték, mert tizennégy hónapot vártak erre a mérkőzésre. A Győr és a Ferencváros csapatai közti ellentét ellenére sikerült egy jó csapatot összekovácsolni, mindenki egy irányba húz, és jól érzik magukat együtt a lányok. 

Női kézilabda olimpia selejtező, második csoport (Győr), második forduló: Szerbia – Magyarország 23-31 (12-16)