Negyedszerre sem sikerült a döntő a női vízilabdázóknak

Negyedszerre sem sikerült a döntő a női vízilabdázóknak

Keszthelyi Rita (k), valamint a spanyol Maica Garcia Godoy (b) és Elena Ruiz a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női vízilabdatornájának elődöntőjében játszott Magyarország–Spanyolország-mérkőzésen a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 5-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem jutott döntőbe a magyar női vízilabda-válogatott a tokiói olimpián, miután vereséget szenvedett Spanyolországtól. A női csapat zsinórban negyedszer jutott elődöntőbe az olimpiákon, és negyedszer bukott el a döntő kapujában. Az elmúlt három alkalommal a bronzérmet sem sikerült megszerezni, remélhetőleg ez a sorozat megszakad.

A csoportban az oroszok elleni döntetlent követően a csapat hatalmas bravúrt végrehajtva legyőzte a sokáig verhetetlennek gondolt Egyesült Államokat. Ezért is tűnt kellemetlennek a kínaiaktól elszenvedett vereség, ami után kedvezőtlenebb helyzetből várhattuk a negyeddöntőt. A hollandok elleni meccset azonban sikerrel vette Bíró Attila szövetségi kapitány csapata: 14–11-re nyertek a nagy taktikai csatát hozó, feszült hangulatú találkozón. 

Az elődöntő katasztrofálisan indult a mieink számára, a spanyolok a második negyed elején már 5–1-re vezettek, innen kellett felkapaszkodnia a magyar válogatottnak. Kétszer sikerült is csökkenteni a hátrányt, a spanyolok azonban minden alkalommal lehűtötték a kedélyeket. Szervezetten és keményen védekezett az ellenfél, a magyar játékosok láthatóan nem találták a rést a spanyolok falán. Az utolsó negyedet négygólos hátrányból (4–8) kezdhette a magyar csapat, és ugyan két gólt sikerült lőni, de az egyenlítésre már nem volt esélye Bíró Attila együttesének.

A magyar női vízilabda-válogatott így 2008, 2012 és 2016 után Tokióban is a bronzéremért szállhat vízbe, magyar idő szerint szombat reggel 6.40-től. Az ellenfél az Egyesült Államoktól 15–11-es vereséget szenvedett Oroszország lesz, amellyel 10–10-es döntetlent játszottunk a csoportban.