Orbán Viktor üzent a távozó Liu testvéreknek

Orbán Viktor üzent a távozó Liu testvéreknek

Orbán Viktor a Liu testvérekkel (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktornál járt a Magyarországot elhagyó olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó testvérpár, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang. A találkozóról egy közös szelfit is megosztott a kormányfő, aki „a mi olimpiai bajnokainkként” hivatkozott a fivérekre. Ezzel együtt sok sikert kívánt „az új kalandhoz”.

Az egyaránt olimpiai, világ- es Európa-bajnok gyorskorcsolyázók augusztusban jelentették be, hogy – követve a magyar válogatottól távozó kínai edzőjüket, Csang Csing Linát – Kínában készülnek az idényre. Később a Nemzeti Sportban arról beszéltek, hogy az egyre bizonytalanabbá váló helyzet miatt döntöttek az országváltás mellett. – Amikor megtudtuk, hogy a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség nem tartja együtt az edzői stábot, aggódni kezdtünk. Egyre bizonytalanabbá vált a helyzetünk, és ennek nem örültünk – mondta Liu Shaolin Sándor. Megjegyezte azt is, hogy a szövetségnek a mai napig sincs kidolgozott szakmai terve erre az olimpiai ciklusra – nincs szakmai alapon nyugvó hosszú távú edzésterve és versenynaptára –, valamint fájlalják, hogy Dzse Szucsunnal (Jae Su Chun) csak rövid távú szerződést kötött a szervezet, olyat, amely nem tart a következő olimpiáig.